Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Сря03032021

Брой 43, Година XXXII

Back Вие сте тук:Начало Земеделие (2) Обсъжда се удължаване на груповия лов на дива свиня

Обсъжда се удължаване на груповия лов на дива свиня

Обсъжда се удължаване на груповия лов на дива свиня

Удъл­жаване на груповия лов на дива свиня ще бъде раз­г­ледано на заседание на пар­ламен­тар­ната Комисия по земеделие, инфор­мира БНТ. Това е едно от пред­ложенията за промени в Проекта за изменение и допъл­нение на Закона за лова. Пред­видено е лов­ният сезон да продължи два месеца след официал­ното му зак­риване, за да се намали популацията на дивите прасета. Важно пояс­нение е, че ще се ловува само в зоните, в които няма регис­т­рирани случаи на Африкан­ска чума по свинете (АЧС).

През 2020 г. като част от бит­ката със заразата бяха пред­ложени и законови изменения в лова на дивеч. Заради многото въз­ражения от страна на ловци и екозащит­ници проек­тозаконът беше вър­нат за цялос­тно прераз­г­леж­дане до пос­тигането на кон­сен­сус.

От началото на 2021 г. броят на отк­ритите с АЧС диви свине сериозно се повиши. За по-малко от десет дни бяха отчетени 142 положителни проби на болестта.

България

Кмет и 3 балотажа за БСП, ГЕРБ спечели Мъглиж с натиск и менипулации

Кмет и 3 балотажа за БСП, ГЕРБ спечели Мъглиж с натиск и менипулации

В седем от дванадесетте населени места у нас, където на 28 фев­руари се проведоха час­тични избори за кмет, БСП учас­тва със свои кан­дидати. Ед…

Прочети още:

Loading...

Икономика

Култура

В Ямбол започва 22-ят Международен маскараден фестивал “Кукерландия“

От 12 до 14 март в Ямбол и в някои села на община Тун­джа ще се със­тои 22-ят Меж­дународен мас­караден фес­тивал “Кукер­лан­дия“ и Национал­ният ку…

Прочети още:

Loading...

Спорт

Свят