Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Вт19012021

Брой 12, Година XXXII

Back Вие сте тук:Начало Земеделие (2) Птицевъди от Пазарджишко залостват пернатите си

Птицевъди от Пазарджишко залостват пернатите си

Птицевъди от Пазарджишко залостват пернатите си

Соб­с­т­вениците на птици трябва да ги залос­тят в дворовете във връзка с влошена епизоотична обс­тановка по отношение на болестта високопатогенна инф­луенца по пер­натите, съобщи Нивабг.ком. Това се прави и с цел пред­паз­ване, ограничаване и недопус­кане раз­п­рос­т­ранението на болестта. Такава заповед издаде общин­с­кият кмет Надежда Казакова, но такива има и в други общини, съг­ласно заповед от 24 ноем­ври на ОДБХ-Пазарджик до кметовете в областта.

Според тек­с­товете в заповедите, соб­с­т­вениците на птицевъдни обекти, в това число и обекти от т.нар. тип „заден двор”, са задъл­жени да не допус­кат излизането на птиците, извън дворовете на обек­тите с цел ограничаване на въз­мож­ността за кон­такт между домаш­ните и дивите пер­нати. Освен това трябва да съх­раняват фуража в зак­рити помещения, да съз­дадат необ­ходимите условия за раз­делно отг­леж­дане на домашни птици – гъски и патици – отделно от останалите птици, а птиците да се поят само с питейна (чеш­мяна) вода. Заб­ранени са пазарите и излож­бите на пер­нати, както и изх­вър­лянето на трупове на птици на депа и сметища.

България

Икономика

Loading...

Култура

Мюзикълът „ШРЕК“ е отново в Софийската опера

Мюзикълът „ШРЕК“ е отново в Софийската опера

Гост-режисьор от Бродуей - Уест Хайлър

Софийс­ката опера и балет пред­с­тави за първи път в Бъл­гария през фев­руари миналата година мюзикъла „Шре…

Прочети още:

Loading...

Спорт

Алберт Попов с първи точки за сезона

Алберт Попов спечели първи точки за сезона в Светов­ната купа по ски-алпийски дис­цип­лини, след като се класира 16-ти на слалома във Флахау (А…

Прочети още:

Loading...

Свят