Вестник Земя - национален всекидневник

            Коопмедия                    ЦКС
         НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

25 въпроса за Крим
Вестник Земя - първа страница

Брой 111, Година XXXIII

Back Вие сте тук:Начало Земеделие (2) Пропаднали площи с жито и в Сливенско

Пропаднали площи с жито и в Сливенско

Общо 30 заявления за пропаднали площи с пшеница са подали стопани от Сливенско. Това съобщи директорът на Областна дирекция “Земеделие“ в Сливен Тодор Братанов, цитиран от БТА. По данни на дирекцията заявленията за пропаднали площи са основно от община Сливен - масивите в района на село Жельо войвода.

Жътвата в областта е започнала в края на миналата седмица, като по-активно се жъне ечемик, посочи Братанов. „Сушата до началото на юни е оказала негативно влияние върху посевите от есенни култури. При масивите, пострадали от неблагоприятните метеорологични условия, се очакват по-ниски добиви. Експертна комисия извършва огледи, за да оцени щетите“, се казва още в съобщението.

Засетите площи с пшеница в Сливенска област са 418 500 декара, а с ечемик - 79 000 декара. Районът също пострада от сушата тази година, а зърнопроизводителите се притесняват дали ще могат да излязат на нула.

Още преди жътвената кампания Георги Радев, зам.-председател на УС на Националната асоциация на зърнопроизводителите (НАЗ), сподели пред Агри.БГ, че ечемикът в Сливенско е побелял от сушата, а очакванията са за ниски добиви.

България

Служебният кабинет отчете успешен мандат

Служебният премиер Гълъб Донев отчете успешно проведени предсрочни избори, ръст на инвестициите и мерки за овладяване на инфлацията и напред...

Прочети още:

Loading...

Икономика

Нова наредба променя изискванията за животновъдните обекти

Проект на Наредба за изменение и допълнение на Наредба № 44 от 2006 г. за ветеринарномедицинските изисквания към животновъдните обекти е пуб...

Прочети още:

Loading...

Култура

Поетът Михаил Белчев получи специалната награда „Дървото на надеждата“

Поетът, композитор и певец Михаил Белчев удостоиха със специалната награда на община Челопеч „Дървото на надеждата“ за цялостно творчество.

П...

Прочети още:

Loading...

Спорт

Везенков най-резултатен за Олимпиакос с 20 точки

Българинът Александър Везенков и тимът на Олимпиакос се наложиха над Панатинайкос със 73:70 (26:14, 15:19, 20:15, 12:22)...

Прочети още:

Loading...

Свят