Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Брой 279, Година XXXII

Back Вие сте тук:Начало Свят (2) Тръмп нарече американски генерал “проклет идиот“

Тръмп нарече американски генерал “проклет идиот“

Бив­шият президент на САЩ Доналд Тръмп се изказа грубиян­ски за начал­ника на Обединения комитет на началник-щабовете на американ­с­ката армия Марк Мили, съоб­щава, пише Епицен­тър. Тръмп нарече водещия американ­ски генерал “прок­лет идиот“ заради изтег­лянето на войс­ките от Афганис­тан. Той припомни как Мили се опитал да му докаже, че при изтег­лянето на американ­с­ките войски оттам ще бъде по-евтино да остави цялата военна тех­ника в страната, откол­кото да я изнесе.

“Имате самолет за 50 милиона долара. Имате раз­кошен хеликоп­тер за 29 милиона долара. Имахме всички видове хеликоп­тери. Много от тях са чисто нови, бук­вално току-що разопаковани. Мис­лите ли, че е по-евтино да го оставят там, за да могат да го вземат, откол­кото да го напъл­нят с половин резер­воар гориво и да го закарат в Пакис­тан или да отлетят обратно в страната ни?“, попита Тръмп.

Според оценки на екс­перти американ­ците са оставили в Афганис­тан бойна тех­ника и въоръжения за над 85 млрд. долара.

България

Икономика

Култура

Боб Дилън продаде музиката си на „Сони”

Боб Дилън продаде музиката си на „Сони”

Живата легенда Боб Дилън е продал на япон­с­ката кор­порация “Сони“ целия си музикален каталог, както и правата за няколко бъдещи записа, преда…

Прочети още:

Loading...

Спорт

Земеделие

Loading...