Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Брой 279, Година XXXII

Back Вие сте тук:Начало Свят (2) Москва осъди експулсирането на двама руски дипломати от непризнатата държава Косово

Москва осъди експулсирането на двама руски дипломати от непризнатата държава Косово

Москва осъди експулсирането на двама руски дипломати от непризнатата държава Косово

Русия категорично осъжда и отх­върля всякакви инсинуации относно пред­полагаемата промяна в позицията на Рус­ката федерация относно неп­риз­наването на самоп­ровъз­г­ласилата се „Репуб­лика Косово“, които се появиха, след като двама служители на кан­целарията в Прищина на рус­кото посол­с­тво в Сър­бия напус­наха територия на Косово. Това написа официал­ният пред­с­тавител на рус­кото вън­шно минис­тер­с­тво Мария Захарова в „Телеграм“-канала си, цитирана от TACC и Аген­ция “Фокус“.

Самоп­ровъз­г­ласилите се“ косов­ски власти и силите, които стоят зад тях, не спират да извър­ш­ват провокативна дей­ност срещу руски дип­ломати в Репуб­лика Сър­бия. Вед­нага след като служителите на офиса в Прищина на рус­кото посол­с­тво в Сър­бия напус­наха територията на Косово, бе организирана нова провокация – бе раз­п­рос­т­ранена дезин­фор­мация, чиято цел е да пос­тави под въп­рос придър­жането на Русия към Резолюция 1244 на Съвета за сигур­ност на ООН“, отбеляза дип­ломатът.

Захарова под­черта, че Рус­ката федерация категорично осъжда “подобно раз­рушително поведение“ и отх­върля всякакви намеци относно пред­полагаема промяна в рус­ката позиция относно неп­риз­наването на самоп­ровъз­г­ласилата се, според нея, Репуб­лика Косово.

Както съобщи в събота аген­ция Telegrafi, става дума за рус­ките дип­ломати Денис Вен­гер­ски и Алек­сей Кривошеев, които напус­наха територията на неп­риз­натата от Русия дър­жава в събота. Telegrafi твърди, че през януари тази година Кривошеев е обявен за пер­сона нон грата в Албания.

В петък президен­тът на Косово Вьоса Османи обяви за пер­сона нон грата двама руски дип­ломати от офиса на рус­кото посол­с­тво в Сър­бия в Прищина. Според Османи дей­ността на рус­ките дип­ломати “е пов­лияла негативно на национал­ната сигур­ност и кон­с­титуцион­ния ред“ на Косово.

България

Икономика

Култура

Боб Дилън продаде музиката си на „Сони”

Боб Дилън продаде музиката си на „Сони”

Живата легенда Боб Дилън е продал на япон­с­ката кор­порация “Сони“ целия си музикален каталог, както и правата за няколко бъдещи записа, преда…

Прочети още:

Loading...

Спорт

Земеделие

Loading...