Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Брой 241, Година XXXII

Back Вие сте тук:Начало Свят (2) Сърбия въвежда ковид пропуски за редица обществени места

Сърбия въвежда ковид пропуски за редица обществени места

Кризис­ният щаб към правител­с­т­вото на Сър­бия е решил да въведе на извън­редно заседание вчера ковид-пропуск, предаде Танюг. Решението е взето на фона на влошаващата се епидемиологична обс­тановка, посочва аген­цията.

Такъв пропуск ще е необ­ходим за посещаване на редица общес­т­вени места, сред които нощни заведения, но изк­лючение правят други места като аптеки и магазини. Изис­к­ването за носене на защитна маска и спаз­ване на дис­тан­ция остава в сила. Очаква се днес правител­с­т­вото на страната да пот­върди решението на щаба.

Същев­ременно британ­с­кото правител­с­тво следи отб­лизо ситуацията с увеличаващите се случаи на заразявания с Covid-19. За пос­лед­ното денонощие са регис­т­рирани над 43 700 нови случаи на заразявания и 223 жер­тви. Вече седем дни поред броят на заразените над­х­върля 40 000 дневно. Смър­т­ните случаи за пос­лед­ното денонощие са най-много от март насам

Премиерът Борис Джон­сън заяви на среща на кабинета, че страната я очаква трудна зима. Според “зим­ния план“ на правител­с­т­вото, ако мер­ките, които са в сила в момента, не са дос­татъчни да предот­в­ратят прекомер­ния натиск върху национал­ното здравеопаз­ване, тогава стъпки като носенето на маски на определени места и въвеж­дане на вак­синационни пас­порти, могат да бъдат обсъдени като част от така наречения “План Б“.

България

Икономика

Култура

Спорт

Земеделие

Земеделската земя в Югозападна България е най-евтината в ЕС

Земеделската земя в Югозападна България е най-евтината в ЕС

Общо за страната ни сред­ната цена на обработ­ваемата земя е изчис­лена на 5328 евро на хектар,сочат данни на европейс­ката статис­тическа служба…

Прочети още:

Loading...