Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Брой 211, Година XXXII

Back Вие сте тук:Начало Свят (2) Меркел стана прототип на плюшено мече

Меркел стана прототип на плюшено мече

Меркел стана прототип на плюшено мече

Фаб­рика за мечета в Кобург, Гер­мания, съз­даде колек­ционер­ско плюшено мече на стой­ност 189 евро, за да отбележи напус­кането от Ангела Мер­кел на поста й като гер­ман­ски кан­ц­лер, пише БГНЕС. Фаб­риката с вековна история прави плюшени мечета, пос­ветени на извес­тни лич­ности. В колек­цията й има мечета на бив­шите президенти на САЩ Барак Обама, Теодор Руз­велт и Ейб­рахам Лин­кълн, на бив­шия гер­ман­ски кан­ц­лер Хел­мут Шмит и на кралица Елизабет II.

Всичко, което има статут и име в света, е пред­с­тавено в нашия шоурум“, казва дирек­торът на фаб­риката Мар­тин Хер­ман. Според него произ­водителите на ком­панията не съз­дават играчки за деца, а пред­мети на изкус­т­вото.

“Мечето Мер­кел“ е облечено в чер­вено сако и черни пан­талони и, подобно на извес­т­ния му прототип, е сгънало пръс­тите си във фор­мата на ромб пред себе си. То също има мъниста в цветовете на гер­ман­с­кото знаме.

Изборите за гер­ман­с­кия Бун­дес­таг ще се произ­ведат на 26 сеп­тем­ври. Ще бъде сфор­мирано ново правител­с­тво и ще бъде изб­ран нов кан­ц­лер. Мер­кел вече няма да бъде преиз­бирана за федерален кан­ц­лер.

България

Икономика

Безработицата започва да расте

Безработицата започва да расте

Новорегис­т­рираните без­работни в цялата страна отново са повече от пос­тъпилите на работа — това сочат най-новите данни от специализираното на…

Прочети още:

Loading...

Култура

Разбулят тайните на последните царици на средновековна България

Животът на пос­лед­ните царици на сред­новековна Бъл­гария са обвити в неиз­вес­т­ност. Опит да се раз­були тай­ната на битието им бе нап­равен на дву…

Прочети още:

Loading...

Спорт

Земеделие

Животновъди предричат убийствена зима заради горивата

Животновъди предричат убийствена зима заради горивата

От два месеца фейсбук групите на фермерите преливат от предложения за продажби на цели стада с млечни животни

От два месеца фейс­бук групите н…

Прочети още:

Loading...