Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Брой 114, Година XXXII

Back Вие сте тук:Начало Свят (2) 78 годишният Бил Нелсън оглавява НАСА, обеща нова ера за САЩ

78 годишният Бил Нелсън оглавява НАСА, обеща нова ера за САЩ

78 годишният Бил Нелсън оглавява НАСА, обеща нова ера за САЩ

Бив­шият американ­ски кон­г­ремен от Демок­ратичес­ката пар­тия Бил Нел­сън, летял в Кос­моса на борда на совал­ката “Колум­бия“, положи клетва като нов ръководител на НАСА, предаде АФП.

Той изрече клет­вата пред вицеп­резиден­т­ката на САЩ Камала Харис, а на церемонията присъс­т­ваха шефовете на НАСА по времето на Барак Обама и Доналд Тръмп — Чарлз Бол­дън и Джим Брай­дън­с­тайн.

Според Нел­сън, който е на 78 години, това илюс­тира прием­с­т­веността в кос­мичес­кото управ­ление, където не трябва да има раз­деление на политически прин­цип. “Започва една нова кос­мическа ера“, под­черта Нел­сън.

Задачата му обаче няма да е лесна. Той ще управ­лява НАСА в момент, в който тя ще трябва да се справи с няколко големи предиз­викател­с­тва. На първо място е прог­рамата за връщане на американец на Луната, чийто амбициозен график пред­вижда това да стане през 2024 г

Пред­с­тои Сенатът на Кон­г­реса да одобри американ­с­ката аст­ронав­тка Памела Мел­рой за замес­т­ник на Нел­сън. Тя е пилотка и е една от двете жени, управ­лявали совалка към Меж­дународ­ната кос­мическа стан­ция.

България

Икономика

Loading...

Култура

Спорт

Португалия се развихри преди Евро 2020

Португалия се развихри преди Евро 2020

Европейс­кият шам­пион Пор­тугалия победи Израел с 4:0 в пос­лед­ната си кон­т­рола преди началото на Евро 2020, което ще се проведе от 11 юни …

Прочети още:

Loading...

Земеделие