Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Сря03032021

Брой 43, Година XXXII

Back Вие сте тук:Начало Свят (2) Одобриха номинацията на Антъни Блинкън за държавен секретар

Одобриха номинацията на Антъни Блинкън за държавен секретар

Одобриха номинацията на Антъни Блинкън за държавен секретар

Комисията по вън­шни работи към Сената на САЩ одобри номинацията на ветерана дип­ломат Антъни Блин­кън за дър­жавен сек­ретар, съобщи Рой­терс.

Комисията гласува в под­к­репа на номинирания от президента Джо Бай­дън за поста с 15 срещу 3 гласа. Това отваря пътя към раз­г­леж­дането на кан­дидатурата му на пленарно заседание на Сената, което може да стане тази сед­мица.

Сенатор Боб Менен­дес, водещият демок­рат в комисията, изрази надежда, че гор­ната камара на американ­с­кия Кон­г­рес може да утвърди Блин­кън вед­нага. “Светът в момента гори, във всеки регион и във всяко полукълбо има големи кризи“, каза Менен­дес преди гласуването.

В момента Даниъл Смит, бив­шият дирек­тор на Инс­титута на вън­ш­нополитичес­ката служба, изпъл­нява длъж­ността дър­жавен сек­ретар.

Блин­кън е дъл­гогодишен довереник на Бай­дън. Пос­лед­ната длъж­ност, за която е бил утвър­ж­даван от Сената, е заместник-държавен сек­ретар по времето на Барак Обама.

България

Кмет и 3 балотажа за БСП, ГЕРБ спечели Мъглиж с натиск и менипулации

Кмет и 3 балотажа за БСП, ГЕРБ спечели Мъглиж с натиск и менипулации

В седем от дванадесетте населени места у нас, където на 28 фев­руари се проведоха час­тични избори за кмет, БСП учас­тва със свои кан­дидати. Ед…

Прочети още:

Loading...

Икономика

Култура

В Ямбол започва 22-ят Международен маскараден фестивал “Кукерландия“

От 12 до 14 март в Ямбол и в някои села на община Тун­джа ще се със­тои 22-ят Меж­дународен мас­караден фес­тивал “Кукер­лан­дия“ и Национал­ният ку…

Прочети още:

Loading...

Спорт

Земеделие