Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Вт02032021

Брой 43, Година XXXII

Back Вие сте тук:Начало Свят (2) Вацлав Клаус отиде на ресторант, за да демонстрира неподчинение

Вацлав Клаус отиде на ресторант, за да демонстрира неподчинение

Вацлав Клаус отиде на ресторант, за да демонстрира неподчинение

Бив­шият чешки президент Вац­лав Клаус нарече форма на граж­дан­ско непод­чинение своето посещение на рес­торант в Прага, предаде ТАСС.

“Ние не можем да се примиряваме с наложените и пос­тоянно продъл­жавани заб­рани“, каза той пред аген­ция ЧТК. “В свободна страна човек има право да похапне там, където иска“, допълни бив­шият лидел.

Клаус, който бе начело на Чехия в периода 20032013 г., наруши мер­ките за изолация в страната и посети рес­торант в столич­ния район Дей­вице. Той остана там над час, съобщи мес­т­ното издание “Блеск“. На влизане и излизане от заведението той, според вес­т­ника, бил и без маска.

Клаус е извес­тен като един от най-яростните критици на противокоронавирус­ните мерки, въведени от чеш­кото правител­с­тво.

Тази неделя той взе учас­тие в със­тоялата се в столицата масова демон­с­т­рация на против­ниците на национал­ната изолация, въведена заради коронавируса. По време на протеста той отново беше без маска.

Чеш­кото здравно минис­тер­с­тво отчете във втор­ник 10 725 новозаразени, както и още 79 смър­тни случая, с което починалите в станаха 13 656.

България

Кмет и 3 балотажа за БСП, ГЕРБ спечели Мъглиж с натиск и менипулации

Кмет и 3 балотажа за БСП, ГЕРБ спечели Мъглиж с натиск и менипулации

В седем от дванадесетте населени места у нас, където на 28 фев­руари се проведоха час­тични избори за кмет, БСП учас­тва със свои кан­дидати. Ед…

Прочети още:

Loading...

Икономика

Култура

В Ямбол започва 22-ят Международен маскараден фестивал “Кукерландия“

От 12 до 14 март в Ямбол и в някои села на община Тун­джа ще се със­тои 22-ят Меж­дународен мас­караден фес­тивал “Кукер­лан­дия“ и Национал­ният ку…

Прочети още:

Loading...

Спорт

Земеделие