Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Вт19012021

Брой 12, Година XXXII

Back Вие сте тук:Начало Свят (2) Чехия отваря магазините и ресторантите от 3 декември

Чехия отваря магазините и ресторантите от 3 декември

Чеш­кото правител­с­тво ще раз­реши на рес­торан­тите и магазините , които не тър­гуват със стоки от първа необ­ходимост, да отворят от чет­вър­тък, 3 декем­ври, след като епидемич­ната вълна, заляла страната, започна да отс­лабва, каза вчера здрав­ният минис­тър Ян Блатни, цитиран от Рой­терс.

Това стана въз­можно след като оцен­ката на епидемич­ната ситуация бе променена от ниво пет (най-опасна) до ниво три. Броят на еднов­ременно намиращите се вътре клиенти обаче ще остане намален, за да е въз­можно да се спазва физическо дис­тан­циране. Вечер­ният час ще бъде отменен, но заведенията трябва да зат­варят до 22 ч. Музеи и галерии ще могат да отворят с намален капацитет, могат да бъдат под­новени и спор­т­ните занимания на зак­рито. Раз­решават се групови събирания до 50 души на зак­рито и до 10 на зак­рито. Досега мак­симумът бе 6 души.

Правител­с­т­вото въз­намерява да започне масово антигенно тес­тиране, за да следи раз­витието на епидемиологич­ната обс­тановка в пред­колед­ните дни, когато се очаква нап­лив по тър­гов­с­ките обекти.

До вчера в Чехия са регис­т­рирани 518 649 заразени с коронавируса и 8054 смър­тни случая от COVID-19. В резул­тат на наложените мерки броят на новозаразените спадна под 5000 в 6 от пос­лед­ните 7 дни.

България

Икономика

Loading...

Култура

Мюзикълът „ШРЕК“ е отново в Софийската опера

Мюзикълът „ШРЕК“ е отново в Софийската опера

Гост-режисьор от Бродуей - Уест Хайлър

Софийс­ката опера и балет пред­с­тави за първи път в Бъл­гария през фев­руари миналата година мюзикъла „Шре…

Прочети още:

Loading...

Спорт

Алберт Попов с първи точки за сезона

Алберт Попов спечели първи точки за сезона в Светов­ната купа по ски-алпийски дис­цип­лини, след като се класира 16-ти на слалома във Флахау (А…

Прочети още:

Loading...

Земеделие