Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Пон18012021

Брой 11, Година XXXII

Back Вие сте тук:Начало Свят (2) Северна Корея затяга ограниченията за излизане в морето

Северна Корея затяга ограниченията за излизане в морето

Северна Корея затегна още повече режима за излизане в морето в опит да спре пан­демията от коронавируса, съоб­щиха дър­жав­ните медии в Пхенян, предаде АП.

Според север­нокорейс­ката аген­ция КЦТА страната организира повече отряди за борба с вируса и въвежда строги мерки с цел “напълно да отс­т­рани нецивилизовани и нехигиенични елементи, които могат да способ­с­т­ват за раз­п­рос­т­ранението на епидемия“ през зимата. Вас­тите въвеж­дат строгите мерки в гранич­ните и крайб­реж­ните райони, за да се поп­речи на проник­ването на вируса в страната. Мер­ките пред­виж­дат по-строги правила за излизане в морето.

Северна Корея твърди, че нито един случай на заразяване не е бил отк­рит на нейна територия, но това мнение се пос­реща със скеп­тицизъм от вън­шни екс­перти. Въп­реки тези твър­дения Пхенян побърза да зат­вори границите си, отп­рати със самолети повечето чужди дип­ломати и семейс­т­вата им и изолира всички хора в страната със сим­п­томи. Ако епидемията пламне в Северна Корея, това може да има унищожителни пос­лед­с­т­вия заради слабата й сис­тема за здравеопаз­ване и хронич­ния дефицит на лекар­с­тва.

Според разуз­навателни източ­ници в Южна Корея, мер­ките на Пхенян включ­ват заб­рана на риболова и на добива на мор­ска сол, както и налагането на лок­даун в столицата, в север­ната провин­ция Северен Хам­гьон и други райони.

България

Икономика

Loading...

Култура

Мюзикълът „ШРЕК“ е отново в Софийската опера

Мюзикълът „ШРЕК“ е отново в Софийската опера

Гост-режисьор от Бродуей - Уест Хайлър

Софийс­ката опера и балет пред­с­тави за първи път в Бъл­гария през фев­руари миналата година мюзикъла „Шре…

Прочети още:

Loading...

Спорт

Алберт Попов с първи точки за сезона

Алберт Попов спечели първи точки за сезона в Светов­ната купа по ски-алпийски дис­цип­лини, след като се класира 16-ти на слалома във Флахау (А…

Прочети още:

Loading...

Земеделие