Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Брой 211, Година XXXII

Back Вие сте тук:Начало Свят (2) Залавят извършителя, убил трима с нож край църква в град Ница

Залавят извършителя, убил трима с нож край църква в град Ница

Залавят извършителя, убил трима с нож край църква в град Ница

Кметът Кристиан Естрози определи атаката като терористична

Човек, въоръжен с нож, е извър­шил вчера атака в град Ница, Южна Фран­ция. Полицията и кметът на Ница съоб­щиха, че една жена е обез­г­лавена. Още двама души са убити, а други няколко — ранени, предаде АФП.

Нападателят е задър­жан и положението е под кон­т­рол, заяви след час полицията. Атаката е била извър­шена близо до цър­к­вата “Нотр Дам“ в Ница.

Пър­вите 2 жер­тви, мъж и жена, са убити в цър­к­вата, а трети човек е бил тежко ранен и е починал в близък бар, където потър­сил убежище. Нападателят е бил ранен при полицейс­ката акция и е закаран в бол­ница.

Френ­с­кият вът­решен минис­тър Жералд Дар­манен съобщи, че свиква кризисно съвещание, а пар­ламен­тът почете жер­т­вите с минута мъл­чание. Отделът на френ­с­ката прокуратура за антитероризъм съобщи, че му е въз­ложено да раз­с­ледва нападението.

Кметът на Ница Крис­тиан Ест­рози определи атаката като терорис­тична и нас­тоя да се нап­рави всичко “за унищожаването на ислямо-фашизма“. Той заяви, че докато бил с белез­ници, нападателят казал “Аллах акбар“.

Ест­рози спомена, че сред убитите е и клисарят на цър­к­вата.

“След убийс­т­вото в училище, сега ислямо-фашисткото вар­вар­с­тво реши да удари цър­ква, това е сим­вол“, заяви кметът на Ница.

Кон­ферен­цията на френ­с­ките епис­копи осъди нападението и изрази пожелание, че “хрис­тияните няма да се превър­нат в мишени за убиване“.

Атаката беше осъдена и от Френ­с­кия съвет на мюсюл­ман­с­кото вероиз­поведание.

По-рано този месец чеченец обез­г­лави френ­с­кия учител Самюел Пати в района на Париж. Нападателят, който беше зас­т­релян от полицията, искал да накаже Пати, защото показал в час по общес­тво и право карикатури на ислям­с­кия пророк Мохамед, което за мюсюл­маните е богохул­с­тво.

България

Икономика

Безработицата започва да расте

Безработицата започва да расте

Новорегис­т­рираните без­работни в цялата страна отново са повече от пос­тъпилите на работа — това сочат най-новите данни от специализираното на…

Прочети още:

Loading...

Култура

Разбулят тайните на последните царици на средновековна България

Животът на пос­лед­ните царици на сред­новековна Бъл­гария са обвити в неиз­вес­т­ност. Опит да се раз­були тай­ната на битието им бе нап­равен на дву…

Прочети още:

Loading...

Спорт

Земеделие

Животновъди предричат убийствена зима заради горивата

Животновъди предричат убийствена зима заради горивата

От два месеца фейсбук групите на фермерите преливат от предложения за продажби на цели стада с млечни животни

От два месеца фейс­бук групите н…

Прочети още:

Loading...