Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Съб05122020

Брой 234, Година XXXI

Back Вие сте тук:Начало Свят (2) Десетте най-дразнещи постъпки за белгийците по време на епидемия

Десетте най-дразнещи постъпки за белгийците по време на епидемия

Десетте най-дразнещи постъпки за белгийците по време на епидемия

Допит­ване, пред­с­тавено в мес­тни медии, определи десетте най-дразнещи пос­тъпки за бел­гий­ците по време на епидемия, предаде БТА.

На първо място е пос­тавено носенето на маска под носа.

Второ място заема свалянето на мас­ката, за да се говори.

След­ват призивът към събесед­ник да си свали мас­ката, защото това е “безопасно“; носенето на маска от някой, който се движи сам в автомобила си; хвър­лянето на маска на улицата.

На 6-о място са пос­тавени хората, които сами се провъз­г­ласяват за вирусолози. 7-ото е за онези, които работят у дома, като заб­равят, че и съседите им правят същото.

На 8-о място са пос­тавени хората, които не спаз­ват безопасно раз­с­тояние в магазина. Пос­лед­ните 2 места са заети от път­ниците, които очак­ват някой друг вместо тях да натисне звънеца в автобуса за заявяване на желание за слизане на след­ващата спирка, и онези, които се самоупъл­номощават да проверяват останалите за спаз­ването на общите противоепидемични правила.

До края на сед­мицата влас­тите в Бел­гия се очаква да решат дали да вър­нат общата каран­тина, наложена в средата на март и продъл­жила повече от месец като мярка срещу раз­п­рос­т­ранението на Ковид. Това съобщи национал­ният щаб за противодейс­т­вие на епидемията.

Здрав­ните власти пояс­няват, че решението зависи от това дали досегаш­ните мерки ще доведат до спад в броя на новозаразените.

България

Икономика

Българите ще отделят 25% от месечните си доходи за празнични разходи

Българите ще отделят 25% от месечните си доходи за празнични разходи

Бъл­гарите планират да отделят 25 процента от месеч­ните си доходи или средно по 269 евро на домакин­с­тво за праз­нични раз­ходи по Коледа — това…

Прочети още:

Loading...

Култура

Фестивалът „Златен ритон“ще премине онлайн

25-ото издание на фес­тивала за бъл­гар­ско докумен­тално и анимационно кино „Златен ритон“ ще пред­с­тави онлайн и без­п­латно най-новите филми от …

Прочети още:

Loading...

Спорт

Волейболистите на България ще играят на Мондиал 2022

Мъж­кият ни национален тим по волей­бол може да се счита за сигурен учас­т­ник на светов­ното пър­вен­с­тво през 2022 година. Това стана ясно, след …

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Loading...