Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Брой 148, Година XXXII

Back Вие сте тук:Начало Свят (2) Барак Обама лично подкрепи кандидатурата на Джо Байдън

Барак Обама лично подкрепи кандидатурата на Джо Байдън

Барак Обама лично подкрепи кандидатурата на Джо Байдън

Бив­шият президент на САЩ Барак Обама се включи вчера за първи път в предиз­бор­ната кам­пания в под­к­репа на кан­дидата на демок­ратите Джо Бай­дън, който е в оспор­вана над­п­ревара с президента репуб­ликанец Доналд Тръмп броени дни преди изборите на 3 ноем­ври, пише Епицен­тър.

На митинг на отк­рито във Филадел­фия — най-големият град в щата Пен­сил­вания, Обама, който бе президент 8 г. с вицеп­резидент Бай­дън, прикани хората да гласуват за кан­дидата на демок­ратите. Присъс­т­ващите на митинга слушаха речта на Обама в своите автомобили, които бяха около 300 на брой. Обама, който запазва значителна популяр­ност сред американ­ците, критикува политиката на Доналд Тръмп за борба с COVID-19, неговата реак­ция на расис­т­ките без­редици и отношението му към президен­т­с­кия пост. Според Обама Тръмп не е проявил интерес към доб­росъвес­тно изпъл­нение на президен­т­с­ката длъж­ност и се отнася към нея като към “риалити шоу, с помощта на което може да прив­лича внимание“.

Бив­шият президент заяви, че Доналд Тръмп не може да защити американ­ците от пан­демията от новия коронавирус. “Той даже не можа да вземе най-простите мерки, за да защити себе си“, отбеляза Обама. “Джо ще пос­тави тази пан­демия под кон­т­рол с план за без­п­латно тес­т­ване и без­п­латни вак­сини за всеки американец и ще нап­рави така, че нашите герои на първа линия никога да не молят другите дър­жави за оборуд­ването, от което се нуж­даят“, увери Барак Обама.

България

Икономика

Култура

Спорт

Земеделие