Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Брой 148, Година XXXII

Back Вие сте тук:Начало Свят (2) Тръмп има банкова сметка в Китай, разкрива вестник “Ню Йорк таймс“

Тръмп има банкова сметка в Китай, разкрива вестник “Ню Йорк таймс“

Тръмп има банкова сметка в Китай, разкрива вестник “Ню Йорк таймс“

Президен­тът на САЩ Доналд Тръмп има бан­кова сметка в Китай, където години наред се е опит­вал да раз­вива биз­нес, твърди в. “Ню Йоркс таймс“, цитиран от АФП.

Маг­натът от сферата на нед­вижимите имоти е под­дър­жал офиса, който откри в Китай, преди да бъде изб­ран за президент на САЩ, в течение на целия си ман­дат и се е опитал да договори пар­т­ньор­с­тво с голяма китайска ком­пания, кон­т­ролирана от дър­жавата, пише американ­с­кият вес­т­ник.

Американ­с­кият президент е запазил и една бан­кова сметка в Китай, неиз­вес­тна досега и кон­т­ролирана от негова фирма — “Тръмп интер­нешънъл хотелс мени­дж­мънт“, сочи анализ на данъч­ните му дек­ларации.

Според една от тези дек­ларации дружес­т­вото е платило в Китай данъци в раз­мер на 188 561 долара, докато е полагало усилия да сключи споразумения за тър­гов­ско лицен­зиране през 20132015 г.

Адвокатът на групата “Тръмп“ Алън Гар­тън заявил, че фир­мата “е отк­рила сметка в китайска банка, притежавайки офиси в САЩ, за да си плаща данъците“.

“Не се стигна до никакво споразумение, тран­сак­ция или друга дей­ност и от 2015 г. нататък смет­ката остана неак­тивна“, казал Гар­тън.

Президен­тът на САЩ се впусна в тър­гов­ска и дип­ломатическа война с Китай и уверява, че един­с­т­вен брани истин­ски американ­с­ките интереси в отношенията с азиат­с­кия гигант, както твърди, за раз­лика от съпер­ника си демок­рат на президен­т­с­ките избори на 3 ноем­ври Джо Бай­дън.

България

Икономика

Култура

Спорт

Земеделие