Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Сря28102020

Брой 207, Година XXXI

Back Вие сте тук:Начало Свят (2) Шансовете ми за канцлер са по-големи, отколкото мислят, заяви Олаф Шолц

Шансовете ми за канцлер са по-големи, отколкото мислят, заяви Олаф Шолц

Шансовете ми за канцлер са по-големи, отколкото мислят, заяви Олаф Шолц

Гер­ман­с­кият финан­сов минис­тър и вицекан­ц­лер Олаф Шолц пот­върди желанието си да стане кан­ц­лер след изборите за Бун­дес­таг догодина, предаде ДПА.

“Ние искаме да ни бъде въз­ложено да определяме насоките на политиката. Ето защо се борим да можем да дадем след­ващия кан­ц­лер“, каза той пред регионална кон­ферен­ция на своята Гер­ман­ска социал­демок­ратическа пар­тия (ГСДП) в източ­ната провин­ция Тюрин­гия.

Шолц е кан­дидатът на ГСДП за поста на Ангела Мер­кел, която планира да се оттегли като кан­ц­лер след 15 години начело на гер­ман­с­кото правител­с­тво.

Сега лявоцен­т­рис­т­ката ГСДП е в широка коалиция с кон­сер­ватив­ния Хрис­тиян­демок­ратически съюз (ХДС) на Мер­кел и сес­т­рин­с­ката му бавар­ска пар­тия Хрис­тиян­социален съюз (ХСС).

Шан­совете да оглавим след­ващото федерално правител­с­тво “са по-големи, откол­кото някои си мис­лят“, увери съпар­тий­ците си Шолц.

Той добави, че ГСДП не само е показала добър баланс в правител­с­т­вото, но и успехи в управ­лението на коронавирус­ната криза.

Социал­демок­ратът отбеляза милиар­дите помощи за икономиката, осигурили запаз­ването на много работни места.

ГСДП ще бъде за укреп­ването на общес­т­вото и социал­ната дър­жава“, под­черта Шолц в речта си пред кон­ферен­цията в курор­т­ния град Бад Блан­кен­бург.

България

Коронавирусът у нас: Отново епидемичен взрив

Коронавирусът у нас: Отново епидемичен взрив

42-ма души са загубили бит­ката с коронавируса през пос­лед­ното денонощие. 2 243 са новите случаи при нап­равени малко над 7 600 PCR теста, кое…

Прочети още:

Loading...

Култура

Започва символично издание на фестивала в Кан

Кинофес­т­валът в Кан, който отмениха през пролетта заради пан­демията от Covid-19, организира сим­волично трид­невно мини издание с прожек­ция на…

Прочети още:

Loading...

Спорт

Рома отрази уволнението на треньора на ЦСКА

След­ващият съпер­ник на ЦСКА в груповата фаза на Лига Европа Рома отрази раз­дялата на клуба от “Бъл­гар­ска армия“ с досегаш­ния нас­тав­ник Стаме…

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Loading...