Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Сря28102020

Брой 207, Година XXXI

Back Вие сте тук:Начало Свят (2) Путин предлага ваксина срещу вируса безплатно за служителите на ООН

Путин предлага ваксина срещу вируса безплатно за служителите на ООН

Путин предлага ваксина срещу вируса безплатно за служителите на ООН

Рус­кият президент Владимир Путин пред­ложи страната му да предос­тави без­п­латно на служителите на ООН раз­работената от нея вак­сина срещу новия коронавирус, предаде Асошией­тед прес.

Путин отп­рави офер­тата в речта, която произ­несе чрез видеокон­ферен­тна връзка по време на общополитичес­ките дебати в рам­ките на 75-ата годишна сесия на Общото съб­рание на светов­ната организация.

“Всеки от нас може да се изп­рави пред този опасен вирус. Вирусът не пощади пер­сонала на ООН, ней­ната цен­т­рала и регионални струк­тури“, каза рус­кият президент.

Все още няма дос­татъчно изс­лед­вания, които да пот­вър­ж­дават ефек­тив­ността на вак­сината “Спут­ник V”, и това предиз­вика без­покойс­тва, че тя засега не е готова за масова упот­реба, както и слухове за потен­циални странични ефекти.

Путин заяви, че офер­тата му е в отговор на молба от лидери на други страни.

“Благодарим на президента Путин за неговото щедро пред­ложение, което ще бъде проучено от нашите медицин­ски служби“, каза Стефан Дюжарик, говорителят на генерал­ния сек­ретар на ООН Антониу Гутериш.

Необ­ходимо е да се свалят прег­радите пред пар­т­ньор­с­т­вото в медицината, а светов­ната тър­говия да бъде раз­чис­тена от нелегитимни сан­к­ции и бариери. Това би могло силно да спомогне за въз­с­тановяване на глобал­ния рас­теж и намаляване на без­работицата, комен­тират руски медии.

България

Икономика

16,6 млрд. лева дупка в бюджета

16,6 млрд. лева дупка в бюджета

Скоростта на увеличение на нашия дълг над­вишава темпа на рас­теж на икономиката ни и това се прев­ръща в тен­ден­ция“, комен­тира от Лон­дон проф.…

Прочети още:

Loading...

Култура

Михаил Белчев събира звезди в НДК

Михаил Белчев събира звезди в НДК

Михаил Бел­чев е сценарист на големия кон­церт „Третият лъч“, който събира звезди от няколко генерации в НДК. При 30 процента от капацитета на…

Прочети още:

Loading...

Спорт

Диков прати Локомотив (Сф) на върха във Втора лига

Отборът на Локомотив (София) се върна на върха във Втора лига, след като надви трудно с 3:2 Струм­ска слава. Двубоят от 11-ия кръг на ста…

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Британски фермери търсят българи да им гледат пуйките

Британски фермери търсят българи да им гледат пуйките

Произ­водителите на пуйки във Великоб­ритания нас­тояват за спешно изк­лючение за набиране до края на месеца на 1000 сезонни работ­ници от чуж­бин…

Прочети още:

Loading...