Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Чет06082020

Брой 148, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.66241 BGN1 GBP = 2.16509 BGN1 CHF = 1.81752 BGN
Back Вие сте тук:Начало Свят (2) Близо 40 души загинаха при наводнения в Япония

Близо 40 души загинаха при наводнения в Япония

Близо 40 души загинаха при наводнения в Япония

Близо 40 души се смята, че са загинали заради пролив­ните дъж­дове в Япония. Те предиз­викаха навод­нения и свлачища през уикенда и до момента отнеха живота на 21 души. Още 18 не дават приз­наци на живот и се смята, че са мър­тви, но смъртта им още не е пот­вър­дена официално, а 13 души са в неиз­вес­т­ност, каза на прес­кон­ферен­ция глав­ният сек­ретар на япон­с­кото правител­с­тво Йошихиде Суга, цитиран от Рой­терс.

Суга каза, че около 40 000 военни са се включили в спасител­ните мисии, а в евакуацион­ните цен­т­рове се взимат всички мерки за предот­в­ратяване на зараза с коронавирус.

Рекор­дно количес­тво дъжд падна в събота сут­ринта в префек­турата Кумамото на о. Кюшу, заради което преляха реки и бяха навод­нени зони с малка над­мор­ска височина. Това е най-тежкото природно бед­с­т­вие в Япония от тай­фуна Хагибис през октом­ври миналата година, отнел живота на около 90 души.

България

Икономика

Кредитирането за есенната сеитба се очаква след 10 август

Кредитирането за есен­ната сеитба се очаква след 10 август

През след­ващата сед­мица агроминис­тер­с­т­вото и фонд „Земеделие” ще бъдат готови да отпус­нат нис­колих­вени заеми за есен­ната сеитба, като тогава…

Прочети още:

Loading...

Култура

Русен­с­ката опера пред­с­тавя “Набуко“ на отк­рита сцена

Днес Русен­с­ката опера ще пред­с­тави спек­такъла “Набуко“ от Дж. Верди под отк­рито небе от 21.00 ч на площада пред Операта. На сцената ще изляз…

Прочети още:

Loading...

Спорт

Loading...

Земеделие