Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Вт04082020

Брой 146, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.66553 BGN ↓ 1 GBP = 2.16669 BGN ↑ 1 CHF = 1.82039 BGN ↑
Back Вие сте тук:Начало Свят (2) Властите в Хубей забраняват движението на автомобили

Властите в Хубей забраняват движението на автомобили

Властите в Хубей забраняват движението на автомобили

Китай поставя под карантина и банкнотите

Властите в китайската провинция Хубей, центърът на епидемията от пневмония, причинявана от новия коронавирус, съобщиха, че ще забранят движението на автомобили в провинцията. Целта е да се ограничи разпространението на заразата, предаде Ройтерс. В публикуван документ се посочва, че изключение се прави само за полицейските коли, линейките, автомобилите, превозващи стоки от първа необходимост, и колите на обществените служби.

Редовно ще се правят здравни прегледи на всички жители на провинцията. Компаниите нямат право да подновяват работа, без да са получили разрешение от властите, се казва още в документа, цитиран от Ройтерс.

Китайските власти съобщиха днес, че заразените с коронавируса в страната са вече над 68 000, главно в провинция Хубей - огнището на вирусната пневмония Ковид-19. В ежедневния си бюлетин здравната комисия на провинцията посочи, че в Хубей са регистрирани 1843 нови случай, което е спад спрямо предишния ден. До момента починалите в резултат на коронавируса в континентален Китай са 1662-ма. Един смъртен случай има в Хонконг и по един в Япония, Филипините, а в събота и във Франция - първият в Европа. Близо 600 общо са потвърдените случаи на зараза в 25 страни. В петък Египет съобщи за първия случай на вируса на своя територия. Той е първи и за Африка.

Китай почиства и поставя под карантина банкноти, които са в обръщение, за да ограничи разпространението на коронавируса. Това съобщи централната банка, която отново потвърди подкрепата си за компаниите, срещащи затруднения заради епидемията, предаде Епицентър. Банките използва ултравиолетови лъчи, за да дезинфектират банкнотите, преди да ги заключат и изолират за седем или 14 дни, обясни Фан Ифей, зам.-управител на китайската централна банка.Трябва да защитим сигурността и здравето на хората, използващи пари в брой, допълни Фан и уточни, че трансферите на банкноти между провинции са прекратени.

Централната банка изглежда реагира на все по-голямото нежелание на китайците да използват пари в брой от страх да не са заразят. Според СЗО коронавирусът Ковид-19 се предава основно по въздушен път, например чрез капките слюнка, и чрез физически контакт, но също и чрез докосване на заразени повърхности, припомня АФП.

България

Петър Витанов: Мерките на властта са предизборни, а не антикризисни

Петър Витанов: Мерките на властта са предизборни, а не антикризисни

Българските пенсионери заслужават много повече от еднократни подаяния, заяви евродепутатът от БСП

„Новите мерки са опаковани като средства за...

Прочети още:

Loading...

Икономика

Loading...

Култура

160 антични предмета подреждат в Созопол

160 антични предмета подреждат в Созопол

Много антични предмети показват от 30 юли в Созопол. Акцент в експозицията е най-богатата колекция от предримска керамична пластика. Тя се п...

Прочети още:

Loading...

Спорт

Земеделие