Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Чет24092020

Брой 183, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.65931 BGN1 GBP = 2.135 BGN1 CHF = 1.81752 BGN
Back Вие сте тук:Начало Свят (2) Тръмп взема Робърт О'Брайън на мястото на Джон Болтън

Тръмп взема Робърт О'Брайън на мястото на Джон Болтън

Тръмп взема Робърт О'Брайън на мястото на Джон Болтън

Американ­с­кият президент Доналд Тръмп обяви, че наз­начава досегаш­ния специален пратеник Робърт О’Брайън за свой съвет­ник по национал­ната сигур­ност на мяс­тото на увол­нения “яст­реб“ Джон Бол­тън, предаде АФП.

“Рад­вам се да съобщя, че ще номинирам О’Брайън, който пос­тигна големи успехи като специален президен­т­ски пратеник в Дър­жав­ния депар­тамент по освобож­даването на залож­ници, за нов съвет­ник по национал­ната сигур­ност. Работил съм дълго и упорито с Робърт. Той ще свърши страхотна работа!“, обяви Тръмп.

Президен­тът съобщи новината сед­мица след като отс­т­рани от поста Джон Бол­тън, аргумен­тирайки се с раз­ног­ласия по отношение на вън­ш­ната политика.

Робърт О’Брайън е специален пратеник на Тръмп по въп­росите, свър­зани със залож­ници, от май 2018 г. Той отдавна работи във вън­ш­нополитичес­ките кръгове на Репуб­ликан­с­ката пар­тия, отбелязва Рой­терс.

Тръмп раз­г­леда няколко кан­дидатури за прием­ник Бол­тън, когото уволни заради раз­ног­ласия по политиката към Северна Корея и Венецуела.

Бол­тън беше третият съвет­ник на Тръмп по национал­ната сигур­ност. През март 2018 г. той смени на поста Хър­бърт Мак­мас­тър.

Преди това пред­седател на Съвета за национална сигур­ност беше Май­къл Флин, който беше увол­нен малко след като пое поста и по-късно се призна за виновен по обвинения, че е излъгал ФБР.

България

Икономика

И българската следа в световния банков скандал FinCEN

И бъл­гар­с­ката следа в светов­ния бан­ков скан­дал FinCEN

Три са бъл­гар­с­ките банки, които фигурират в изтек­лите док­лади на американ­с­ките служби за борба с финан­совите прес­тъп­ления. „Инвес­т­банк“, „Пи…

Прочети още:

Loading...

Култура

„Истории с Ламбо” зак­рива „Сцена на кръс­топът”

В Плов­див със спек­такъла Сцена на кръс­топът” ще бъде зак­рит теат­рал­ният фес­тивал „Сцена на кръстопът”.Това е 24-ото издание на форума, чийто…

Прочети още:

Loading...

Спорт

Паро Никодимов: Това е играта на ЦСКА!

Паро Никодимов: Това е играта на ЦСКА!

Леген­дата на ЦСКА - Аспарух Никодимов сподели своето мнение за момен­т­ната форма на “чер­вените“. Според него “чер­вените“ са зас­лужавали да по…

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Loading...