Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Сря30092020

Брой 187, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.67595 BGN1 GBP = 2.16095 BGN1 CHF = 1.80827 BGN
Back Вие сте тук:Начало Свят (2) Бойната авиация на Русия се превъоръжава с изтребители от пето поколение

Бойната авиация на Русия се превъоръжава с изтребители от пето поколение

Бойната авиация на Русия се превъоръжава с изтребители от пето поколение

Владимир Путин нареди до 2028 г. да бъдат осигурени 76 самолета Су-57 за три авиополка

Президен­тът на Русия Владимир Путин нареди Въздушно-космическите сили на страната да бъдат въоръжени с нови машини, включително с изт­ребители от пето поколение Су-57. Произ­водителят нап­рави отс­тъпка от цената и рус­кият бюджет ще може да купи почти пет пъти повече такива самолети от пред­виденото, пише “РБК“.

До 2028 г. с изт­ребители Су-57 трябва да бъдат преоборуд­вани най-малко три полка от рус­ката армейска авиация, заяви Путин на военно съвещание в Сочи. Рус­ките многоцелеви изт­ребители Су-35С и Су-57 са “машини с уникални харак­терис­тики, най-добрите в света“, отбеляза президен­тът. Глав­нокоман­д­ващият раз­пореди в същия срок да се модер­низира и ней­ният хеликоп­терен парк с най-малко 100 съв­ременни бойни летателни апарата Ми-28НМ.

Дър­жав­ната прог­рама на Русия за покупка на въоръжения пред­виж­даше войс­ките да получат 16 Су-57 до 2027 г., напомня вес­т­никът. Печатът обаче цитира уточ­нение на Владимир Путин, че воен­ната промиш­леност прави двай­сет­п­роцен­това отс­тъпка от цената, благодарение на което ще бъдат купени 76 такива самолета.

Су-57 е пър­вият руски изт­ребител от пето поколение; точ­ните му харак­терис­тики не се съоб­щават. Знае се, че самолетът може да носи оръжия от клас “въздух-въздух“ и “въздух-земя“. От фев­руари 2018 г. машини от този модел се изп­роб­ваха в бойни условия в Сирия, припомня “Извес­тия“.

По данни на “Комер­сант“ договорът за покупка на 76 изт­ребителя Су-57 е на стой­ност около 170 млрд. рубли. “Това го прави най-големия в историята на авиацията и гаран­тира, че мощ­нос­тите на авиацион­ния завод в Ком­сомолск на Амур ще бъдат натоварени най-малко десетилетие нап­ред. Споразумението може да бъде под­писано в присъс­т­вието на президента по време на въздушно-космическото изложение МАКС-2019“ през юли т. г., добавя всекид­нев­никът.

България

Икономика

Култура

Спорт

Земеделие

Фермата на Ана от Болярово е действаща, но оставаме в черния списък

Чрез решение на Вър­хов­ния админис­т­ративен съд е отменена заповедта на Изпъл­нител­ния дирек­тор на ОДБХ — Ямбол за заличаване на живот­новъд­ния …

Прочети още:

Loading...