Вестник Земя

            Коопмедия                    ЦКС
         НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

25 въпроса за Крим
Вестник Земя - първа страница

Брой 191, Година XXXIII

Back Вие сте тук:Начало Свят (2) Нетаняху заяви, че е договорил среща с Владимир Путин

Нетаняху заяви, че е договорил среща с Владимир Путин

Нетаняху заяви, че е договорил среща с Владимир Путин

Израел­с­кият премиер Бенямин Нетаняху съобщи вчера на заседание на кабинета, че е раз­говарял по телефона с президента на Русия Владимир Путин и се е раз­б­рал с него за среща в най-близко време, предаде ТАСС.

“Преди време раз­говарях по телефона с Путин. Договорихме среща в най-близко време с цел продъл­жаване на важ­ната коор­динация между армиите на страните ни“, каза премиерът. “Израел ще дейс­тва пос­тоянно, за да не поз­воли на Иран да съз­даде военни бази в Сирия и да дос­тави смър­тоносни оръжия на ливан­с­кото движение Хиз­була“, добави Нетаняху.

Кан­целарията му засега не инфор­мира кога точно ще се срещ­нат рус­кият и израел­с­кият лидер. Това ще е пър­вата им среща, след като руски разуз­навателен самолет Ил-20 беше свален на 17 сеп­тем­ври над Средиземно море. Според рус­кото минис­тер­с­тво на отб­раната самолетът е бил ударен от сирийс­ката ПВО, стреляла срещу израел­ски изт­ребители, докато са атакували обекти в сирийс­ката провин­ция Латакия. Ведом­с­т­вото изтъкна, че израел­с­ките летци, прик­ривайки се зад Ил-20, са изложили самолета на огъня на сирийс­ките зенитни ком­п­лекси С-200.

След този инцидент Русия дос­тави на Сирия 49 единици тех­ника — зенитни ракетни сис­теми С-300 и съпът­с­т­ващо оборуд­ване, за да повиши сигур­ността на рус­ките военни в тази страна, както заяви минис­търът на отб­раната Сер­гей Шойгу.

България

Икономика

Култура

Спорт

ЦСКА игра слабо, но постигна успех над Пирин

Старши треньорът на ЦСКА Саша Илич не остана очарован от играта на своите след победата над Пирин (Благоев­г­рад) и се закани тимът му да изгл…

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Loading...