Вестник Земя

            Коопмедия                    ЦКС
         НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

25 въпроса за Крим
Вестник Земя - първа страница

Брой 59, Година XXXIII

Back Вие сте тук:Начало Свят (2) Медии наричат Тръмп за предател след срещата с Путин в Хелзинки

Медии наричат Тръмп за предател след срещата с Путин в Хелзинки

Медии наричат Тръмп за предател след срещата с Путин в Хелзинки

Отношенията с Русия са лоши поради глупост и инат от страна на САЩ, заяви американският президент

След срещата на върха между американ­с­кия президент Доналд Тръмп и рус­кия президент Владимир Путин в Хел­зинки вес­т­ниците по света са единни в своята оценка кой от двамата лидери е излязъл победител, пише британ­с­кият в.“Гардиън“.

В САЩ всекид­нев­никът “Ню Йорк дейли нюз“ обвини Тръмп в предател­с­тво. Изданието пуб­ликува на първа страница илюс­т­рация, на която Тръмп с едната ръка държи ръката на Путин, изоб­разен гол до кръста, а с другата зас­т­релва с пис­толет Чичо Сам в главата. Във Фин­лан­дия вес­т­ник “Каупалехти“ без притес­нение показа кой е победил на срещата, като написа в заг­лавие на първа страница: Тръмп 0 — Путин 1. Най-продаваният швед­с­коезичен вес­т­ник във Фин­лан­дия “Хуф­вуд­с­тад­с­б­ладет“ пуб­ликува снимка, на която Путин се усмихва до Тръмп, със заг­лавие “Тръмп беше моят фаворит“.

Във Великоб­ритания в.“Таймс“ изтъкна, че Тръмп се е сблъс­кал с враж­дебна реак­ция след “продук­тив­ната“ по думите му среща с Путин. “Гар­диън“ пуб­ликува снимка, показ­ваща как Тръмп и Путин се ръкуват в Хел­зинки, със заг­лавие “Нищо по-малко от предател­с­тво: Тръмп е обвинен заради раз­говорите с Путин“.

Левият таб­лоид “Дейли мирър“ нарече Тръмп “пудела на Путин“, след като американ­с­кият президент под­к­репи думите на рус­кия лидер, че Русия не се е намес­вала в изборите в САЩ. Дес­ният “Дейли екс­п­рес“ излезе със заг­лавие “Ким­ване и намиг­ване … и Студената война прик­лючва“, след като Путин се срещна с “новото си най-добро приятелче“.

След срещата си с Владимир Путин в Хел­зинки Тръмп раз­кри, че е обсъдил с рус­кия си колега въп­роса за пред­полагаемата руска намеса в изборите в САЩ през 2016 г., която е пред­мет на специално раз­с­лед­ване в САЩ, съз­даващо много главоболия на президента. В пред­варител­ното си изказ­ване на прес­кон­ферен­цията след срещата Тръмп каза, че няма причини да вярва, че Мос­ква се е намесила чрез ком­пютърно хакер­с­тво в изборите и че рус­кият лидер “изк­лючително твърдо и решително отрече такава намеса“, пише Рой­терс.

Запитан дали вярва на американ­с­ките разуз­навателни служби, които стиг­наха до извода, че Русия се е намесила в изборите, Тръмп призна, че шефът на ЦРУ му е казал, че Русия е виновна, но че той не е убеден в това. Президен­тът нарече продъл­жаващото раз­с­лед­ване “бед­с­т­вие“ за САЩ и каза, че то е раз­делило Америка от Русия, влошавайки отношенията между двете страни. “Тези отношения НИКОГА (под­чер­тано от Тръмп) не са били тол­кова лоши заради дъл­гогодиш­ните прояви на глупост и инат от страна на САЩ“.

На прес­кон­ферен­цията Тръмп бе под­канен от репор­терите да каже поне една критична дума по адрес на Русия, но той неед­нок­ратно отказа. Запитан дали Русия изобщо има някаква вина за влошените отношения, той каза: “И двете страни са виновни. Мисля, че САЩ се дър­жаха глупаво“.

България

Икономика

Култура

Роландо Вийязон ще пее у нас с изгряваща звезда Серена Саенц

В зала 1 на НДК светов­ноиз­вес­т­ният оперен артист Роландо Вийязон ще дебютира на бъл­гар­ска сцена със Софийс­ката фил­хар­мония. Под пал­ката на м…

Прочети още:

Loading...

Спорт

Земеделие

Месец преди Великден замря търговията с български агнета

Месец преди Великден замря търговията с български агнета

До няколко години ще бъде унищожен още един подсектор от селското стопанство -овцевъдството и козевъдството

Провалите в живот­новъд­с­т­вото отда…

Прочети още:

Loading...