Вестник Земя

            Коопмедия                    ЦКС
         НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

25 въпроса за Крим
Вестник Земя - първа страница

Брой 27, Година XXXIII

Back Вие сте тук:Начало Свят (2) В атакувания супермаркет в Треб откриха 3 самоделни бомби

В атакувания супермаркет в Треб откриха 3 самоделни бомби

В атакувания супермаркет в Треб откриха 3 самоделни бомби

В супер­мар­кета, в който терорис­тът Редуан Лак­дим взе залож­ници, следователи са отк­рили три самоделни взривни уст­ройс­тва, пис­толет и лов­джийски нож, съобщи френ­с­ката телевизия БФМТВ. По-рано при обиск в дома, в който е живеел Лак­дим, беше намерена бележка, в който той заявява своята принад­леж­ност към групиров­ката “Ислям­ска дър­жава“.

В петък 29-годишният Редуан Лак­дим уби път­ник и рани шофьора на кола, която искал да отк­радне. След това откри огън срещу група трениращи недалеч от казарма за полицаи от специал­ните части. При пос­лед­ното от нападенията взе залож­ници в супер­мар­кет в град Треб. При щурма на спец­час­тите терорис­тът бе лик­видиран. Отговор­ност за серията нападения в Южна Фран­ция пое ИД.

Фран­ция ще отдаде национална почит на полк. Арно Бел­т­рам от жан­дар­мерията, загинал при атен­тата. Бел­т­рам пред­ложил невъоръжен да замени жена, взета за залож­ник от 25-годишния атен­татор. Той съумял да остави включен телефона си така, че полицията да може да слуша какво става вътре в супер­мар­кета. Влас­тите заявиха, че щом чули изс­т­рели отвътре, решили да щур­муват, убивайки въоръжения нападател. При инцидента Бел­т­рам е бил тежко ранен и почина по-късно. С неговата смърт загиналите при терорис­тич­ната атака станаха четирима.

Групиров­ката “Ислям­ска дър­жава“ пое отговор­ност за атаката, най-кървавата, откакто Еманюел Мак­рон стана президент през май.

България

Loading...

Икономика

Loading...

Култура

БНТ представя академик Пламен Карталов с филма „Операта-моята съдба“

На 8 фев­руари, сряда, от 21:00 ч. по БНТ 1 в пор­т­рет­ната докумен­тална поредица на общес­т­вената телевизия “БНТ Пред­с­тавя“ гледайте филма …

Прочети още:

Loading...

Спорт

Челси нае психолог от Нова Зеландия

Челси нае психолог от Нова Зеландия

Психологът на леген­дар­ния отбор на Нова Зелан­дия по ръгби Джил­бърт Енока се присъедини към фут­болен клуб Челси за кратък период. През пос­лед…

Прочети още:

Loading...

Земеделие