Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Брой 242, Година XXXII

Back Вие сте тук:Начало Свят (2) Енергийни гиганти ще бъдат засегнати от новите санкции на САЩ срещу Русия

Енергийни гиганти ще бъдат засегнати от новите санкции на САЩ срещу Русия

Глобални енер­гийни гиганти като “Шел“, “Бритиш пет­ролеум“ и италиан­с­ката Ени може да бъдат засег­нати от новите сан­к­ции на САЩ срещу Русия. Законодател­ните мерки, кото се очаква с лекота да бъдат одоб­рени в Камарата на пред­с­тавителите на САЩ, целят да накажат всяка ком­пания, замесена в раз­работ­ването, модер­низирането или под­дръж­ката на свър­зани с Русия проекти в целия свят.

Според списък, видян от ДПА, мер­ките може да засег­нат тръбоп­роводни проекти между Русия и Тур­ция, както и тръбоп­роводи, свър­з­ващи Русия с Европа, като “Северен поток 1“ и планираното му продъл­жение “Северен поток 2“. Други европейски ком­пании, които може да бъдат засег­нати, са гер­ман­с­ките “Вин­тер­с­хал“ и “Юнипер“ , френ­с­ката “Енжи“и авс­т­рийс­ката OMV.

В понедел­ник ЕС предуп­реди, че новите американ­ски сан­к­ции срещу Русия може негативно да се отразят на интересите на Европа в енер­гий­ната сигур­ност. “Следим законоп­роекта за сан­к­циите срещу Русия с извес­тна заг­риженост“, каза негов говорител, според когото въп­росът е бил пов­диг­нат пред САЩ и пар­т­ньорите “чрез всички дип­ломатически канали“

Икономика

Култура

Спорт

Жозе Моуриньо крие Рома преди мача с ЦСКА в София

Жозе Моуриньо крие Рома преди мача с ЦСКА в София

Шотландецът Ник Уолш ще ръководи двубоя на националния стадион „Васил Левски“

Рома няма да тренира в София преди пред­с­тоящия в чет­вър­тък от 1

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Loading...