Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Брой 238, Година XXXII

Back Вие сте тук:Начало Свят (2) Путин разкритикува протекционизма и западните санкции срещу Русия

Путин разкритикува протекционизма и западните санкции срещу Русия

Путин разкритикува протекционизма и западните санкции срещу Русия

Вашингтон предлага на Москва заедно да стабилизират Сирия

Преди да отпътува за срещата на върха на Г-20 в Хам­бург, рус­кият президент Владимир Путин раз­к­ритикува тър­гов­с­кия протек­ционизъм и запад­ните икономически сан­к­ции срещу страната му, които според него са скрита форма на протек­ционизъм, предаде АФП.

Наложените на Мос­ква американ­ски и европейски сан­к­ции във връзка с украин­с­ката криза “са не само без­пер­с­пек­тивни, а и противоречат на прин­ципите на Г-20 за сът­руд­ничес­тво в интерес на всички страни в света“, пише рус­кият лидер в статия, пуб­ликувана в гер­ман­с­кия икономически в. “Хан­дел­с­б­лат“.

Предиш­ните икономически модели на прак­тика се изчер­паха, протек­циониз­мът се прев­ръща в норма, а еднос­т­ран­ните, политически мотивирани сан­к­ции в тър­говията и инвес­тициите, включително върху раз­п­рос­т­ранението на тех­нологиите, се прев­ръщат в негова скрита форма, посочва Путин.

Меж­дув­ременно Вашин­г­тон пред­ложи на Мос­ква да обсъдят съв­мес­тни усилия за стабилизиране на обс­танов­ката в раз­къс­ваната от война Сирия, включително съз­даването на зони, заб­ранени за полети.

“Ако двете страни работят заедно за установяване на стабил­ност на земята, това ще положи основите за нап­редък по уреж­дането на политичес­кото бъдеще на Сирия“, каза дър­жав­ният сек­ретар на САЩ Рейс Тилър­сън в изяв­ление, пуб­ликувано в навечерието на срещата на върха на Г-20 в Хам­бург.

Важно е американ­с­кият президент Доналд Тръмп и рус­кият му колега Владимир Путин да проведат добър раз­говор за това как виж­дат двус­т­ран­ните отношения, заяви дър­жав­ният сек­ретар на САЩ Рекс Тилър­сън, , каза той преди да отпътува за Хам­бург.

Тръмп и Путин се срещат за първи път в кулоарите на форума на върха на Г-20, който се провежда в Хам­бург, Гер­мания, днес и утре.

Икономика

Loading...

Спорт

Рекордна седма “Златната топка“ за Лео Meси

Рекордна седма “Златната топка“ за Лео Meси

Лионел Меси спечели рекор­дна седма “Златна топка“. Аржен­тинецът изп­ревари Роберт Леван­дов­ски (Байерн, Полша) за цен­ния приз за 2021 година в…

Прочети още:

Loading...

Земеделие