ВАЖНО СЪОБЩЕНИЕ!

            Коопмедия                    ЦКС
         НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

25 въпроса за Крим
Вестник Земя - първа страница

Брой 109, Година XXXIII

Back Вие сте тук:Начало Свят (2) Русия е готова да предостави на САЩ запис на разговора Тръмп-Лавров

Русия е готова да предостави на САЩ запис на разговора Тръмп-Лавров

Русия е готова да предостави на САЩ запис на разговора Тръмп-Лавров

Според ген. Макмастър американският президент не е разкрил нищо секретно

Русия е готова да предостави на Конгреса на САЩ стенограмата от разговора между американския президент Доналд Тръмп и руския въшен министър Сергей Лавров, обяви Владимир Путин в Сочи, като отрече Тръмп да е издавал някакви тайни на Лавров, предаде ТАСС.

Руският президент коментира, че в САЩ се развихря политическа шизофрения. Така той определи съобщенията в американски медии, че Тръмп бил издал тайни на Лавров при срещата им в Белия дом миналата седмица.

Продължавайки в същия ироничен стил, Путин каза, че току-що е беседвал с Лавров по тази тема: “Ще трябва да му наложа порицание, след като той не ни каза какви са тези тайни - нито на мен, нито на представители на руските спецслужби“, пошегува се Путин.

Руският президент посочи, че страната му е готова да предостави в Сената и в Камарата на представителите на САЩ стенограма от разговора между Лавров и Тръмп.

Тръмп е разказал на Лавров за планове на групировката “Ислямска държава“ (ИД) да взриви пътнически самолет, твърдят американски медии.

Животът на шпионин, внедрен от Израел в редиците на ИД, е бил поставен в опасност, след като Тръмп разкрил тази секретна информация пред Лавров, съобщи по-рано американската телевизия Ей Би Си.

Шпионинът предоставил в миналото информация за заговор на ИД да свали пътнически самолет, летящ за САЩ, чрез бомба, скрита в лаптоп. Деликатните разузнавателни данни са били споделени със САЩ, при условие източникът да остане засекретен.

През 2015 г. ИД пое отговорността за взривяването на руски пътнически самолет с 200 души над Синайския полуостров, твърдейки, че бомбата била скрита в кутия от безалкохолна напитка. Според съветника по национална сигурност към Белия дом ген. Макмастър това оправдава споделянето на информацията с руския дипломат.

България

Култура

Спорт

Земеделие