ВАЖНО СЪОБЩЕНИЕ!

            Коопмедия                    ЦКС
         НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

25 въпроса за Крим
Вестник Земя - първа страница

Брой 109, Година XXXIII

Back Вие сте тук:Начало Свят (2) Европарламентът поиска Унгария да бъде лишена от правото на глас в ЕС

Европарламентът поиска Унгария да бъде лишена от правото на глас в ЕС

Европейският парламент прие резолюция, в която призова за отнемане правото на глас на Унгария в Съвета на ЕС. ЕП призова унгарското правителство да отмени законите, които утежняват правилата за дейност на неправителствените организации, както и за хората, търсещи убежище. Мнозинството от евродепутатите призовава Централноевропейският университет да остане в Будапеща. Европейската комисия следва да наблюдава внимателно как унгарското правителство използва средствата от фондовете на ЕС, се посочва в документа.

Резолюцията беше приета с 393 гласа “за“, 221 “против“, с 64 въздържали се. Процедурата, за която ЕП призова, може да бъде задействана по искане на евродепутатите, ЕК и мнозинството от държавите в ЕС.

Европейската комисия същевременно съобщи, че продължава наказателната процедура срещу Унгария заради законодателството, свързано с предоставянето на убежище. Комисията отбелязва, че Унгария нарушава международното право, като не предоставя достатъчни възможности за подаване на молби за убежище, задържа в разрез с нормите мигранти и ги връща обратно в несъответствие с утвърдените общи процедури.

България

Култура

Спорт

Земеделие