Вестник Земя

            Коопмедия                    ЦКС
         НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

25 въпроса за Крим
Вестник Земя - първа страница

Брой 183, Година XXXIII

Back Вие сте тук:Начало Свят (2) Полицаи застреляха двама палестинци след нападения в Ерусалим

Полицаи застреляха двама палестинци след нападения в Ерусалим

Полицаи застреляха двама палестинци след нападения в Ерусалим

48 % от израелските евреи искат изгонване на арабското малцинство

Двама палес­тинци извър­шиха атаки с огнес­т­релно оръжие на две отделни места в Ерусалим и раниха тежко един човек преди да бъдат зас­т­реляни от израел­ски полицаи, предаде АФП.

Нападателите първо отк­рили огън от колата си по автобус в улт­рарелигиозен еврейски северен квар­тал на града. Въоръжен шофьор спрял колата си и отвър­нал на огъня. Двамата нападатели избягали към Стария град, където отново отк­рили огън, при което 50-годишен мъж бил тежко ранен. Според медицин­ски източ­ници е въз­можно раненият да е палес­тинец от Източен Ерусалим. Полицията зас­т­реляла нападателите.

Стрел­бата в Ерусалим стана по-малко от час преди началото на срещата на израел­с­кия премиер Бенямин Нетаняху с вицеп­резидента на САЩ Джо Бай­дън, който прис­тигна във втор­ник на посещение в Израел. Докато течеше среща на Бай­дън с бив­шия израел­ски президент Шимон Перес в Яфо, на 2 км. северно от там, в старото прис­танище на този южен квар­тал на Тел Авив, палес­тинец уби с нож американ­ски турист и рани 11 души, сред които трима рус­наци. Нападателят бе зас­т­релян от полицията.

Почти половината израел­ски евреи са на мнение, че араб­с­кото мал­цин­с­тво в Израел би тряб­вало да бъде изгонено от страната, показва оповес­тено вчера проуч­ване, цитирано от ДПА. Според допит­ването на американ­с­кия изс­ледовател­ски цен­тър “Пю“ около 48 % от анкетираните евреи под­к­репят заяв­лението, че “арабите би тряб­вало да бъдат изгонени или прех­вър­лени от Израел“. Сред религиоз­ните евреи националисти този дял е още по-висок – 71 %.

Близо 58 % от свет­ски нас­т­роените евреи са против как­вото и да е изгон­ване.

По-голямата част от 8,5-милионното население на Израел се със­тои от евреи, а около 20 % са араби. Мнозина от араб­с­кото мал­цин­с­тво пред­почитат да бъдат определяни като палес­тинци с израел­ско граж­дан­с­тво. Повечето от тях са мюсюл­мани, а малък брой са хрис­тияни.

България

България отбеляза 114 години от Независимостта

България отбеляза 114 години от Независимостта

Всяко поколение трябва да отстоява независимостта, заяви в обръщение президентът Румен Радев

С тър­жес­т­вени церемонни в цялата страна бе отбел…

Прочети още:

Loading...

Икономика

Култура

Баща и дъщеря Иван и Нина Русеви превземат арт галерия “Вежди“

Баща и дъщеря Иван и Нина Русеви превземат арт галерия “Вежди“

Реномираната столична арт галерия “Вежди“ пред­с­тавя изложба живопис и скул­п­тура на Нина Русева и Иван Русев, наречена „Две поколения“.

Дъщеря…

Прочети още:

Loading...

Спорт

Виктория Томова на полуфинал в Будапеща

Първата ракета на България Виктория Томова се класира за полуфиналите

на тур­нира на клей от сериите WTA 125 в унгар­с­ката столица Будапеща с н…

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Loading...