Вестник Земя

            Коопмедия                    ЦКС
         НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

25 въпроса за Крим
Вестник Земя - първа страница

Брой 233, Година XXXIII

Back Вие сте тук:Начало Свят (2) Бивш полицай уби 34 души в детска ясла в Тайланд

Бивш полицай уби 34 души в детска ясла в Тайланд

Бивш полицай уби 34 души в детска ясла в Тайланд

Най-малко 34 души са убити при стрелба в Североиз­точен Тай­ланд, предаде Епицен­тър. Стрел­бата е станала в дет­ска ясла в град На Кланг, в провин­ция Ног Буа Лам­пфу. Децата сред жер­т­н­вите са най-малко 22.

Нападателят Паня Кам­раб, който е 34-годишен бивш полицай и който е носел пушка, пис­толет и нож, се е самоубил, обяви полицията. Нападателят е зас­т­релял и намуш­кал с нож деца и въз­рас­тни. Мотивът за нападението не е ясен. В пос­лед­с­т­вие органите на реда съоб­щиха, че след атаката бив­шият полицай се приб­рал у дома, където убил и жена си, и детето си. След това се самоубил, предаде АФП.

Масовите стрелби в Тай­ланд са ряд­кост, но през 2020 г. военен, раз­г­невен от имотна сделка, уби най-малко 29 души и рани 57 души при масова стрелба на четири места, отбелязва Рой­терс.

България

Икономика

Култура

Модернистите на XX век с изложба в София

Произ­ведения на Пабло Пикасо, Сал­вадор Дали и Хуан Миро ще бъдат под­редени в изложба „Модер­нис­тите на XX век“ в столич­ната галерия Vivacom A…

Прочети още:

Loading...

Спорт

Поляците напред след голяма драма на Саудитска Арабия - Мексико

Поляците напред след голяма драма на Саудитска Арабия - Мексико

Мек­сико победи Саудит­ска Арабия с 2:1 в зак­лючителен сблъсък от група „C“, но и двата тима отпад­наха от светов­ното пър­вен­с­тво в Катар, з…

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Loading...