Вестник Земя

            Коопмедия                    ЦКС
         НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

25 въпроса за Крим
Вестник Земя - първа страница

Брой 233, Година XXXIII

Back Вие сте тук:Начало Свят (2) Путин: Европа трябва да се отнася с уважение към Русия и Беларус

Путин: Европа трябва да се отнася с уважение към Русия и Беларус

Путин: Европа трябва да се отнася с уважение към Русия и Беларус

Европейс­ките страни трябва да се отнасят с уважение към Русия и Беларус, под­черта рус­кият президент Владимир Путин в понедел­ник на среща с беларус­кия си колега Алек­сан­дър Лукашенко, съоб­щават руски медии.

Лукашенко в час­т­ност припомни думите си, че бъдещето на Европа е заедно с Русия и Беларус. “Заедно с Русия, където те имат всичко необ­ходимо. И те имат това, което можем да купим от тях: тех­нологии и така нататък. Какво друго им трябва? Просто трябва да вземем отговорни решения. И трябва да се отнасят към нас с уважение“, добави още Путин.

Рус­кият президент Владимир Путин на среща с президента на Беларус Алек­сан­дър Лукашенко в понедел­ник обяви планове за обсъж­дане на много въп­роси, включително икономичес­кото сът­руд­ничес­тво и ситуацията в региона. „Много се рад­вам, че намерихте време да дой­дете и да поговорим за всички въп­роси, които планирахме да обсъдим в Самар­канд. Тук има много въп­роси, те са свър­зани със ситуацията в региона, но икономичес­ките въп­роси са не по-малко важни“, заяви Путин.

Рус­кият президент смята за странно блокирането на дос­тав­ките на беларуски торове за светов­ните пазари. “За съжаление, дос­тав­ките на беларуски торове за светов­ните пазари все още са блокирани. Това е много странно, защото светов­ните пазари, особено в раз­виващите се страни, имат остра нужда от този продукт“, каза още рус­кият президент на срещата с беларус­кия си колега.

България

Икономика

Култура

Модернистите на XX век с изложба в София

Произ­ведения на Пабло Пикасо, Сал­вадор Дали и Хуан Миро ще бъдат под­редени в изложба „Модер­нис­тите на XX век“ в столич­ната галерия Vivacom A…

Прочети още:

Loading...

Спорт

Поляците напред след голяма драма на Саудитска Арабия - Мексико

Поляците напред след голяма драма на Саудитска Арабия - Мексико

Мек­сико победи Саудит­ска Арабия с 2:1 в зак­лючителен сблъсък от група „C“, но и двата тима отпад­наха от светов­ното пър­вен­с­тво в Катар, з…

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Loading...