Вестник Земя

            Коопмедия                    ЦКС
         НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

25 въпроса за Крим
Вестник Земя - първа страница

Брой 150, Година XXXIII

Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Шеф от БФС призна за Младен Кръстаич

Шеф от БФС призна за Младен Кръстаич

Шеф от БФС призна за Младен Кръстаич

Сръбският специалист е един от фаворитите за национален селекционер, обяви Георги Иванов

Няма как да се каже на чер­ното, че е бяло, след като е излязла снимка и инфор­мация в сръб­с­ките медии за интереса на БФС към Младен Кръс­таич. Факт е, че президен­тът Борис­лав Михай­лов и аз се видяхме с треньора. Да, Кръс­таич е един от фаворитите за поста. Има обаче и други специалисти в нашия списък, така че не бър­зайте да обявявате нещо за факт, преди да има под­писан договор“, комен­тира пред БЛИЦ тех­ничес­кият дирек­тор на БФС Георги Иванов.

Вече казах, че в края на юли ще обявим името на новия селек­ционер. Това ще се случи на Изпъл­кома. Дебело под­чер­тавам, че изборът ще бъде нап­равен след гласуване“, каза още Гонзо.

Според други източ­ници Кръс­таич е големият фаворит и само чудо може да спре наз­начението му. Той е пос­тиг­нал пълна договорка с Борис­лав Михай­лов и вече е получил одоб­рението на повечето членове на Изпъл­кома.

Национал­ният отбор на Бъл­гария ще има нов селек­ционер, ръз­к­риха сръб­с­ките медии. Това е мес­т­ната легенда Младен Кръс­таич. 48-годишният специалист е бил договорен от БФС през миналата сед­мица, а от пуб­ликуваната снимка на Кръс­таич, Борис­лав Михай­лов и Георги Иванов е видно, че това е било отп­раз­нувано на маса. Събитието се е случило във ВИП залата на елитен рес­торант в София.

Младен Кръс­таич е славна фигура в историята на Пар­тизан. Има и богата кариера в чуж­бина — записва над 200 мача в Бун­дес­лигата за Вер­дер и Шалке 04. Боби и Гонзо са поканили Кръс­таич за преговори у нас през втората половина на миналата сед­мица, за да уредят всичко около новия селек­ционер на Бъл­гария, който ще поеме тима след остав­ката на Ясен Пет­ров. Както е извес­тно, Гонзо води временно трикольорите в два двубоя — срамът с Гиб­рал­тар (1:1) и визитата в Грузия (0:0).

Договорът на Кръс­таич ще е до 30 юни 2024 година. Всички детайли вече са уточ­нени, като според запоз­нати той ще получава по 20 000 евро на месец.

Така след 12 години чуж­денец отново ще води национал­ния отбор. Пос­лед­ният такъв — Лотар Матеус, бе и предиш­ният с тол­кова високо въз­наг­раж­дение — около 50 бона. Всички останали треньори след него получаваха доста по-малко. По време на раз­говорите с Кръс­таич на него му е била пос­тавена кон­к­ретна цел — класиране на Бъл­гария на Евро 2024, което ще се проведе в Гер­мания. Припом­няме, че пос­лед­ното ни учас­тие на такъв форум бе на Евро 2004 в Пор­тугалия.

Квалификациите за европейс­кия шам­пионат започ­ват в края на март 2023 година и ще прик­лючат през ноем­ври. Сега, в края на сеп­тем­ври, пред­с­тоят още два мача на нашите от групата за Лигата на нациите — домакин­с­тво срещу Гиб­рал­тар (23 сеп­тем­ври) в Раз­г­рад и гос­туване на Северна Македония (26 сеп­тем­ври) в Скопие. Тези срещи ще са опоз­навателни за Младен Кръс­таич, в които той ще трябва да си изг­ради мнение за със­тезателите преди квалификациите за Евро 2024.

България

Зарков вижда възможност за пробив по „Шенген“

Зарков вижда възможност за пробив по „Шенген“

“Шен­ген“ е една от темите, по които може да има пробив без работещ пар­ламент. Това обяви в предаването “Тази събота“ по Би Ти Ви служеб­ният …

Прочети още:

Loading...

Икономика

30 здрави момчета блокираха работата на “Капитан Андреево“

30 здрави момчета блокираха работата на “Капитан Андреево“

Жан­дар­мерията под­държа общес­т­вения ред на гранич­ния пункт, за да не въз­никва нап­режение между служителите на час­т­ната лаборатория и Бъл­гарск…

Прочети още:

Loading...

Култура

Свят

Земеделие

В кризата младият собственик на „Козле“ черпи опит от швейцарския пазар

В кризата младият собственик на „Козле“ черпи опит от швейцарския пазар

Георги Мутафчиев ще гради минифабрика за производство на лиофилизирани и дълбоко замразени биоплодове и биозеленчуци

Във времена на политичес…

Прочети още:

Loading...