Вестник Земя

            Коопмедия                    ЦКС
         НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

25 въпроса за Крим
Вестник Земя - първа страница

Брой 150, Година XXXIII

Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Българските волейболистки запазиха мястото си в Лигата на нациите

Българските волейболистки запазиха мястото си в Лигата на нациите

Българските волейболистки запазиха мястото си в Лигата на нациите

Родният тим обърна Полша с подкрепата на феновете в „Арена Армеец“

Жен­с­кият национален отбор по волей­бол на Бъл­гария обърна Полша с 3:1 (22:25; 25:13; 25:17; 25:22) гейма в най-важния си мач от таз­годиш­ното издание в Лигата на нациите и запази мяс­тото си в над­п­реварата и за догодина. Момичетата на Лоренцо Мичели показаха харак­тер в чет­вър­тата си среща от група 6, в домакин­с­кия тур­нир в София, за да ликуват в „Арена Армеец“ с чет­върта победа от началото на над­п­реварата. Бъл­гар­с­ките „лъвици“ завър­шиха с 4 успеха, 8 загуби и 12 точки, като заемат 14-о място във времен­ното класиране. Тимът на Полша е със същия баланс и точки на 13-ата позиция.

По същото време прекият ни кон­курент Бел­гия надви трудно Япония с 3:2 (25:16; 18:25; 25:19; 11:25; 15:10) гейма в пос­леден мач от тур­нира в Канада. Бел­гий­ките са с най-задно класиране от отборите “претен­денти“ за изпадане. Те имат същия актив като нашите – 4 победи и 8 загуби, но са зад Бъл­гария с 8 точки. На прак­тика бъл­гар­с­ките волей­болис­тки останаха на 3 точки и една победа от осмото място в край­ното класиране, което зае Тай­ланд и се класира за финалите на Лигата на нациите в Анкара (1317 юли).

Селек­ционерът на бъл­гар­с­кия национален отбор Лоренцо Мичели определи победата с 3:1 гейма над Полша не само като най-важната за оцеляването на тима в Лигата на нациите, но и като етап от изг­раж­дането на отбора в цялост. “Не започ­нахме добре, през пър­вата част не успяхме да се въз­пол­з­ваме от въз­мож­нос­тите за атаки през цен­търа. Тряб­ваше да изчис­тим греш­ките и да включим повече риск. Ако не играеш на предела на въз­мож­нос­тите си, няма как да успееш. Трябва да балан­сираш във всеки един момент, да гониш всяка топка. Но нямахме избор. Знаехме, че трябва да спечелим на всяка цена. Показахме нашата наг­ласа, нашият ман­талитет“, комен­тира Мичели.

“Изпит­вам удов­лет­ворение. Резул­татът е много хубав за момичетата и всичко, което нап­равихме заедно през пос­лед­ния месец. Живяхме с емоциите през този период. Да видя как момичетата пос­тигат резул­тата, за който живеехме и тренирахме, е истин­ско удовол­с­т­вие. Щас­т­лив съм от тях­ното себераз­даване, че успях да помогна на Бъл­гар­с­ката федерация по волей­бол и на момичетата да пос­тиг­нем целта. Това е пър­вият път, в който успяваме да запазим своето място във волей­бол­ната Лига на нациите и съм страшно доволен от този факт. За мен резул­татът е напълно логичен, но аз не обичам да бъда човекът, който обира позитивите. Момичетата са акт­рисите, които зас­лужиха аплодис­мен­тите. Те ги зас­лужиха“, каза още италиан­с­кият специалист.

“Феновете бяха страхотни. Още преди пър­вия ни мач в София казах, че бих желал да видя същата под­к­репа, как­вато видях за мъж­кия национален отбор. И емоциите, които изживяхме заедно бяха незаб­равими. Да видя всички тези бъл­гар­ски знамена по трибуните, да усещам как феновете бяха част от отбора — беше прек­расно. Чув­с­т­вах се един от вас в тези моменти. Искам да благодаря на всички тези хора, те ни помог­наха много, те са част от нашия успех, под­к­репиха ни много в теж­ките ни моменти. А по начина, по който започна мачът с Полша, щеше да е много трудно без фан­тас­тич­ните фенове“, добави италиан­с­кият селек­ционер на Бъл­гария.

“Ясно е, че нап­режението се усеща във всеки момент. Но ние продъл­жаваме да работим по изг­раж­дането на иден­тич­ност на този отбор. Важно е, че оставаме в Лигата на нациите, защото това ни дава шанс да премерим сили с най-добрите отбори, най-добрите със­тезателки в света. Сега ни пред­с­тои под­готовка за светов­ното пър­вен­с­тво. Преди това ще има малко почивка. След това ще имаме тур­нири в Италия и Полша “, завърши селек­ционерът на Бъл­гария.

България

Зарков вижда възможност за пробив по „Шенген“

Зарков вижда възможност за пробив по „Шенген“

“Шен­ген“ е една от темите, по които може да има пробив без работещ пар­ламент. Това обяви в предаването “Тази събота“ по Би Ти Ви служеб­ният …

Прочети още:

Loading...

Икономика

30 здрави момчета блокираха работата на “Капитан Андреево“

30 здрави момчета блокираха работата на “Капитан Андреево“

Жан­дар­мерията под­държа общес­т­вения ред на гранич­ния пункт, за да не въз­никва нап­режение между служителите на час­т­ната лаборатория и Бъл­гарск…

Прочети още:

Loading...

Култура

Свят

Земеделие

В кризата младият собственик на „Козле“ черпи опит от швейцарския пазар

В кризата младият собственик на „Козле“ черпи опит от швейцарския пазар

Георги Мутафчиев ще гради минифабрика за производство на лиофилизирани и дълбоко замразени биоплодове и биозеленчуци

Във времена на политичес…

Прочети още:

Loading...