Вестник Земя

            Коопмедия                    ЦКС
         НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

25 въпроса за Крим
Вестник Земя - първа страница

Брой 150, Година XXXIII

Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Солени глоби за Циципас и Кирьос след разправиите на “Уимбълдън“

Солени глоби за Циципас и Кирьос след разправиите на “Уимбълдън“

Тенисис­тите Стефанос Циципас (Гър­ция) и Ник Кириос (Авс­т­ралия) бяха глобени за нес­пор­т­с­мен­ско поведение в мача помежду им от третия кръг на Отк­ритото пър­вен­с­тво на Великоб­ритания. Общата сан­к­ция е най-голямата до момента на „Уим­бъл­дън“.

Гър­кът получи две предуп­реж­дения за без­расъдно удряне на топ­ката, вед­нъж в пуб­ликата и вед­нъж много силно в едно от таб­лата, като бе глобен с 10 хиляди долара. Тол­кова бе сан­к­цията за авс­т­ралиеца след победата му в пър­вия кръг на „Уим­бъл­дън“, когато призна, че е плюл по посока на зрител, който му се подиг­равал. Кирьос бе глобен с нови 4 хиляди долара за псувни по време на мача с Циципас, когато призова съдията на стола да дис­к­валифицира гърка за това, че почти удари зрител с топ­ката.

Наис­тина лошо от моя страна. Никога друг път, не съм да пращал топ­ката извън корта по този начин. Извиних се на хората, не знам какво съм си мис­лел в този момент. За щас­тие не ударих никого. Но отговор­ността е моя със сигур­ност“, призна Циципас.

Новак Джокович се класира за 13-ия си чет­вър­т­финал на „Уим­бъл­дън“, след като преодоля Тим ван Райт­ховен в четири сета 6:2, 4:6, 6:1, 6:2, за близо два часа и 40 минути игра. Шес­т­к­рат­ният шам­пион в тур­нира започна по категоричен начин мача си срещу нидер­лан­деца, който преди няколко сед­мици грабна тит­лата в Хер­тоген­бош, побеж­давайки на финала светов­ния номер 1 Даниил Мед­ведев. След колебания във втория сет, Джокович бе категоричен до края на срещата.

В другия мач от чет­вър­т­финал­ната фаза в гор­ната половина на схемата един срещу друг ще се изп­равят Давид Гофен и Камерън Нори. Бел­гиецът спечели истин­ски пет­сетов трилър с американеца Фран­сис Тиафо след 7:5 в зак­лючител­ната част, докато пред­с­тавителят на домакините се справи с друг тенисист от САЩ – Томи Пол, в три сета.

България

Зарков вижда възможност за пробив по „Шенген“

Зарков вижда възможност за пробив по „Шенген“

“Шен­ген“ е една от темите, по които може да има пробив без работещ пар­ламент. Това обяви в предаването “Тази събота“ по Би Ти Ви служеб­ният …

Прочети още:

Loading...

Икономика

30 здрави момчета блокираха работата на “Капитан Андреево“

30 здрави момчета блокираха работата на “Капитан Андреево“

Жан­дар­мерията под­държа общес­т­вения ред на гранич­ния пункт, за да не въз­никва нап­режение между служителите на час­т­ната лаборатория и Бъл­гарск…

Прочети още:

Loading...

Култура

Свят

Земеделие

В кризата младият собственик на „Козле“ черпи опит от швейцарския пазар

В кризата младият собственик на „Козле“ черпи опит от швейцарския пазар

Георги Мутафчиев ще гради минифабрика за производство на лиофилизирани и дълбоко замразени биоплодове и биозеленчуци

Във времена на политичес…

Прочети още:

Loading...