Вестник Земя

            Коопмедия                    ЦКС
         НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

25 въпроса за Крим
Вестник Земя - първа страница

Брой 183, Година XXXIII

Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Треньорът на ЦСКА глобява двама за наднормено тегло

Треньорът на ЦСКА глобява двама за наднормено тегло

Треньорът на ЦСКА глобява двама за наднормено тегло

Саша Илич разочарован от лошото физическо състояние на час от футболистите

Нас­тав­никът на ЦСКА Саша Илич е останал крайно разочарован от лошото физическо със­тояние на част от играчите в тима. Двама със­тезатели се появили за старта на лят­ната под­готовка с над­нор­мено тегло, докато други не били в добро фун­к­ционално със­тояние като цяло. Очаква се тези фут­болисти съв­сем скоро да отнесат дис­цип­линарни наказания по вът­реш­ния ред на клуба.

Един от тях е фран­цузинът Амос Юга. Над­нор­меното му тегло бе забелязано и от много от привър­жениците на ЦСКА, които пуб­ликуваха в социал­ните мрежи колажи с лошото със­тояние на 29-годишния халф, опъващ сериозно чер­вената фланелка по време на кон­т­ролите в Авс­т­рия. Това не е първо подобно провинение на полузащит­ника. Преди две лета той прис­тигна за под­пис с ЦСКА отново с над­нор­мено тегло. Тогава той бе с цели 5 килог­рама по-тежък от оптимал­ното си със­тезателно тегло.

Лекар­с­кият щаб на ЦСКА фор­сира зав­ръщането в игра на капитана Юрген Матай. Както е извес­тно, нидер­лан­децът получи кон­тузия при гос­туването на Ботев (Плов­див) през март, която го извади от пос­лед­ната част на сезона. Защит­никът започна пъл­ноценни тренировки едва в края на лагера в Авс­т­рия, но заради многото кад­рови проб­леми в със­тава на “армей­ците“ се появи на терена за кратко в пос­лед­ната кон­т­рола срещу Сепси (0:4), нещо, което не бе пред­видено да се случи.

Пър­воначал­ните планове на док­торите и на треньор­с­кия щаб били Матай да се появи за първи път в игра по време на пос­лед­ната кон­т­рола на родна земя. Те обаче са претър­пели промяна, а със­тоянието на защит­ника поз­волява зав­ръщането му да се ускори. Очаква се нидер­лан­децът да започне като титуляр още в пър­вия кръг на шам­пионата срещу Арда в неделя (10 юли) от 21 часа. Той ще си пар­т­нира в сър­цето на ариер­гарда с Енес Мах­мутович, който обаче бе много колеб­лив в кон­т­ролите и демон­с­т­рира, че към момента не може да му бъде гласувано голямо доверие. Очак­ванията са другият цен­т­рален защит­ник Мено Кох да бъде готов за игра през втората половина на юли.

Нидер­лан­д­с­кият бранител Абдала Абер­кан е сред вариан­тите за тран­с­фер в ЦСКА, пишат медиите в родината на фут­болиста. 22-годишният Абер­кан е роден в Гауда (Нидер­лан­дия), но е с марокан­ски корени. Договорът му с Ексел­сиор (Ротер­дам) изтече и от днес вече е свободен агент.

Абер­кан играе предимно като десен бек, но може да бъде пол­з­ван на всички позиции в отб­раната. През миналия сезон той е учас­т­вал в 31 мача на Ексел­сиор в нидер­лан­д­с­ката втора дивизия, като се е отличил с една асис­тен­ция. Абер­кан е минал през школата на Аякс и дебютира в професионал­ния фут­бол с дуб­лиращия отбор на гранда от Амс­тер­дам. Играл е още и за Спарта (Ротер­дам). Има мачове за национал­ните отбори на Нидер­лан­дия до 15 и до 16 г.

България

България отбеляза 114 години от Независимостта

България отбеляза 114 години от Независимостта

Всяко поколение трябва да отстоява независимостта, заяви в обръщение президентът Румен Радев

С тър­жес­т­вени церемонни в цялата страна бе отбел…

Прочети още:

Loading...

Икономика

Култура

Баща и дъщеря Иван и Нина Русеви превземат арт галерия “Вежди“

Баща и дъщеря Иван и Нина Русеви превземат арт галерия “Вежди“

Реномираната столична арт галерия “Вежди“ пред­с­тавя изложба живопис и скул­п­тура на Нина Русева и Иван Русев, наречена „Две поколения“.

Дъщеря…

Прочети още:

Loading...

Свят

Владимир Путин обвини Запада в “ядрен шантаж“

Киев получи директни указания да скъса всички споразумения, заяви руският президент

“Срещу нас започна и ядрен шан­таж. Става дума не само за …

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Loading...