Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Брой 98, Година XXXIII

Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Алберт Попов с престижно класиране за Световната купа

Алберт Попов с престижно класиране за Световната купа

Алберт Попов с престижно класиране за Световната купа

Най-добрият български алпиец завърши 11-и в слалома в Шладминг

Най-добрият бъл­гар­ски скиор-алпиец Алберт Попов изравни своето най-добро класиране за сезона в Светов­ната купа, след като завърши на 11-а позиция в нощ­ния слалом в Шлад­минг, Авс­т­рия. На любимото си трасе Аби даде девето време в пър­вия манш, след което нап­рави много силно и изчис­тено второ спус­кане по „Планай“. В него той даде 12-и резул­тат и се смъкна с две места, което е израв­нено най-добро класиране за сезона. Пър­вият път, в който Попов пос­тигна това бе на другия нощен слалом в Мадона ди Кам­пильо преди Коледа.

Победата в Шлад­минг бе за гер­манеца Линус Щрасер, за когото тя е втора в кариерата и първа след слалома в Заг­реб миналия януари. Втори на само 0.03 секунди зад Щрасер остана нор­вежецът Атле Лий Мак­г­рат, а трой­ката бе зат­ворена от пред­с­тавителя на домакините Мануел Фелер (+0.39). Той бе най-бърз във второто спус­кане, което му поз­воли да изкачи цели 25 места спрямо класирането си след пър­вото минаване на трасето.

Лидерът след пър­вия манш Крис­тофър Якоб­сен (Швеция) изпусна шанса да запише пър­вата победа в своята кариера, след като отпадна още на третата врата във втория. Подобна бе съд­бата и на олим­пийс­кия шам­пион от Ван­кувър 2010 Джулиано Рацоли, който бе втори след пър­вото спус­кане. Греш­ката на италианеца обаче дойде малко по-късно по трасето на втория манш.

С победата си Щрасер се изкачи на чет­вър­тата позиция в класирането в дис­цип­лината с актив от 178 точки. Пред него са Бротен с 257, Фос-Солевог с 220 и Фелер със 185. Двамата нор­вежци Бротен и Фос-Солевог завър­шиха съот­ветно 12-и и шести в Шлад­минг. Алберт Попов е 21-и в класиране в слалома с 85 пун­кта.

Фокусът на скиорите-алпийци сега се измес­тва върху Олим­пийс­ките игри в Пекин, които започ­ват на 4 фев­руари, като тях­ната прог­рама в китайс­ката столица стар­тира на 5 фев­руари със спус­кането. Бъл­гар­с­кото учас­тие в алпийс­ките ски в Китай е на 13 фев­руари с гиган­т­с­кия слалом, където ще учас­т­ват Алберт Попов и Камен Злат­ков.

След­ващите стар­тове за Светов­ната купа ще бъдат на 26 и 27 фев­руари в Гармиш-Партенкирхен, където ще се проведат два слалома.

България

Икономика

Родните картофи ще поскъпнат двойно тази година

Родните картофи ще поскъпнат двойно тази година

Спочти 100% са се повишили раз­ходите за декар земедел­ска продук­ция в сек­тор “Плодове и зелен­чуци“, това са наб­людения на произ­водители от Го…

Прочети още:

Loading...

Култура

Седмица на българската книга започва в Париж

Бъл­гар­с­кият кул­турен инс­титут във френ­с­ката столица пос­реща праз­ника на бъл­гар­с­ката прос­вета и кул­тура 24 май със седем дни, пос­ветени на бъ…

Прочети още:

Loading...

Свят

Москва: Над 1700 украински бойци са напуснали “Азовстал“ от понеделник насам

Москва: Над 1700 украински бойци са напуснали “Азовстал“ от понеделник насам

Киев удължава военното положение и мобилизацията с още 90 дни

ЕК дава спешно 248 млн. евро на Полша, Румъния, Унгария, Словакия и Чехия за бе…

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Loading...