Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Брой 98, Година XXXIII

Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Левандовски изпревари Меси и е №1 в света

Левандовски изпревари Меси и е №1 в света

Левандовски изпревари Меси и е №1 в света

Пол­с­кият гол­майс­тор на Байерн Роберт Леван­дов­ски спечели наг­радата The Best на ФИФА за най-добър фут­болист в света за втора поредна година и остави след себе си носителят на “Злат­ната топка“ Лионел Меси от ПСЖ и звез­дата на Ливър­пул Мохамед Салах. Леван­дов­ски счупи рекорда на Герд Мюлер за най-много попадения в Буд­нес­лигата за една кален­дарна година, граб­вайки и тит­лата заедно със съот­бор­ниците си в Байерн. Наг­радата на поляка беше връчена от Оливер Кан, Хасан Салихами­джич и Юлиан Нагел­с­ман.

“Този трофей принад­лежи на моите съот­бор­ници. Искам да благодаря на всички около мен. Всичко около рекорда на Герд Мюлер не е за вяр­ване. 41 гола в 29 мача е умопом­рачително. Герд Мюлер за съжаление не е сред нас. Искам да му благодаря. Без него тези рекорди нямаше да същес­т­вуват. Горд съм“, каза пол­с­кият национал.

Наг­радите The Best се връч­ват от светов­ната фут­болна цен­т­рала от 2016 година насам, след като ФИФА и „Франс Фут­бол“ спряха да връч­ват заедно „Злат­ната топка“, която Меси получи през декем­ври за рекор­ден седми път. В гласуването учас­т­ват селек­ционерите и капитаните на национал­ните отбори, отб­рани жур­налисти и фенове от целия свят, които тряб­ваше да дадат своя вот до 10 декем­ври 2021. Гласовете на тези четири групи имаха еднаква тежест — по 25%.

Идеал­ният отбор за 2021 година пък е с четирима нападатели в схема 33-4: Джалуи­джи Донарума; Давид Алаба, Рубен Диаш, Лонардо Бонучи; Жор­жиньо, Н’Голо Канте, Кевин Де Бройне; Крис­тиано Роналдо, Ерлинг Холанд, Роберт Леван­дов­ски, Лионел Меси.

България

Икономика

Родните картофи ще поскъпнат двойно тази година

Родните картофи ще поскъпнат двойно тази година

Спочти 100% са се повишили раз­ходите за декар земедел­ска продук­ция в сек­тор “Плодове и зелен­чуци“, това са наб­людения на произ­водители от Го…

Прочети още:

Loading...

Култура

Седмица на българската книга започва в Париж

Бъл­гар­с­кият кул­турен инс­титут във френ­с­ката столица пос­реща праз­ника на бъл­гар­с­ката прос­вета и кул­тура 24 май със седем дни, пос­ветени на бъ…

Прочети още:

Loading...

Свят

Москва: Над 1700 украински бойци са напуснали “Азовстал“ от понеделник насам

Москва: Над 1700 украински бойци са напуснали “Азовстал“ от понеделник насам

Киев удължава военното положение и мобилизацията с още 90 дни

ЕК дава спешно 248 млн. евро на Полша, Румъния, Унгария, Словакия и Чехия за бе…

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Loading...