Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Брой 98, Година XXXIII

Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Новак Джокович пристигна в Белград след 23-часов полет

Новак Джокович пристигна в Белград след 23-часов полет

Новак Джокович пристигна в Белград след 23-часов полет

Сезонът на световния номер 1 е под въпрос, след като и другите три турнира от Големия шлем въвеждат задължителна ваксинация

С 23-часов полет от Мел­бърн до Бел­г­рад с меж­динно кацане в Дубай беше сложен край на цялата драма с Новак Джокович и неговото неучас­тие на Australian Open. Както е извес­тно, сър­бинът прис­тигна в Авс­т­ралия да защитава миналогодиш­ната си титла от тур­нира, но още на летището визата му беше анулирана. Пос­лед­ваха две съдебни дела, като тенисис­тът спечели пър­вото от тях и визата му беше въз­с­тановена. След това минис­търът по миг­рацията Алекс Хоук се въз­пол­зва от точка в закона и еднолично отново анулира вход­ния документ. Пос­ледва ново събедно дело, което окон­чателно лиши Ноле от правото да учас­тва на Отк­ритото пър­вен­с­тво на Авс­т­ралия.

Полетът, с който Джокера пътува от ОАЕ до Сър­бия беше следен на живо на специализиран сайт. Както беше пред­варително обявено, Новак Джокович не да даде изяв­ление пред мес­т­ните и чуж­дес­т­ранни медии и феновете, съб­рали се на летище „Никола Тесла“ в Бел­г­рад. Още сут­ринта пиарите на тенисиста съоб­щиха, че той няма да комен­тира ситуацията до края на Australian Open на 30 януари.

Сезон в тениса през 2022 г. е под сериозен въп­рос за Новак Джокович, след като най-вероятно няма да може да учас­тва и на втория за годината тур­нир от Големия шлем — „Ролан Гарос“ (22 май – 5 юни) в Париж. Причината за това е пред­с­тоящият за обнарод­ване във Фран­ция закон за задъл­жителна вак­синация при посещаване на общес­т­вени места в страната.

Въвеж­даме COVID пас­порти. Вед­нага, след като законът бъде обнарод­ван, те ще бъдат задъл­жителни за влизане на общес­т­вени места за всички зрители, лекари, френ­ски или чуж­дес­т­ранни спор­тисти. Ще работим заедно, за да под­дър­жаме кон­курен­цията жива и да бъдем лицето на мер­ките за вак­синацията в меж­дународен план“, обяви спор­т­ният минис­тър Рок­сан Марасинeану.

След пот­вър­дените правила на US Open и „Уим­бъл­дън“, където се изис­ква пълна имунизация срещу коронавирус, сезонът за Джокович е под въп­рос. Заради същите правила той може да получи заб­рана за учас­тие в тур­нирите в Маями, Син­синати, Индиън Уелс и др.

България

Икономика

Родните картофи ще поскъпнат двойно тази година

Родните картофи ще поскъпнат двойно тази година

Спочти 100% са се повишили раз­ходите за декар земедел­ска продук­ция в сек­тор “Плодове и зелен­чуци“, това са наб­людения на произ­водители от Го…

Прочети още:

Loading...

Култура

Седмица на българската книга започва в Париж

Бъл­гар­с­кият кул­турен инс­титут във френ­с­ката столица пос­реща праз­ника на бъл­гар­с­ката прос­вета и кул­тура 24 май със седем дни, пос­ветени на бъ…

Прочети още:

Loading...

Свят

Москва: Над 1700 украински бойци са напуснали “Азовстал“ от понеделник насам

Москва: Над 1700 украински бойци са напуснали “Азовстал“ от понеделник насам

Киев удължава военното положение и мобилизацията с още 90 дни

ЕК дава спешно 248 млн. евро на Полша, Румъния, Унгария, Словакия и Чехия за бе…

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Loading...