Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Брой 279, Година XXXII

Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) 10 000 долара за Биляна Дудова, която е №1 в световната ранглиста

10 000 долара за Биляна Дудова, която е №1 в световната ранглиста

10 000 долара за Биляна Дудова, която е №1 в световната ранглиста

Биляна Дудова завър­шва сезона под №1 в светов­ната ран­г­листа в категория до 59 кг и ще получи 10 000 долара премия от Меж­дународ­ната федерация по борба (UWW). Тази година тя спечели за чет­върти път европейс­ката титла и за първи път покори светов­ния връх.

Дудова е един­с­т­вената бъл­гарка, която попадна в топ 3 на светов­ната ран­г­листа и влезе в премиал­ните. Тя оглави класирането със 76 точки, след­вана от индий­ката Сарита Мор (41 т.) и мон­гол­ката Шоов­дор Баатар­джав (39 т.). Точ­куването е на база класирането и ран­кинга на всички големи със­тезания през годината.

Общо Меж­дународ­ната федерация ще раз­даде 600 000 долара на 90 със­тезатели (по 30 и в трите стила), като сумата бе нат­рупана и от миналата година, когато премии не бяха раз­дадени заради пан­демията и анулирани със­тезания. Така лидерите във всяка категория ще вземат по 10 000 долара, вторите – по 7000 долара, а третите – по 3000.

Брон­зовата олим­пийска медалис­тка Евелина Николова е пета в своята категория до 57 кг. Тя стана и трета на Евро 2021., а другата ни брон­зова олим­пийска медалис­тка Тайбе Юсеин пропусна част от сезона заради травма и е 10-а в категория до 62 кг.

България

Икономика

Култура

Боб Дилън продаде музиката си на „Сони”

Боб Дилън продаде музиката си на „Сони”

Живата легенда Боб Дилън е продал на япон­с­ката кор­порация “Сони“ целия си музикален каталог, както и правата за няколко бъдещи записа, преда…

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие

Loading...