Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Брой 211, Година XXXII

Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Григор Димитров прегази американски гигант в Индиън Уелс

Григор Димитров прегази американски гигант в Индиън Уелс

Григор Димитров прегази американски гигант в Индиън Уелс

Световният номер 2 Данийл Медведев е следващият съперник на българския тенисист

Най-добрият ни тенисист Григор Димит­ров продължи въз­ходящото си пред­с­тавяне с успех 6:3, 6:4 над 211-сантиметровата първа ракета на САЩ Райли Опелка, който е и 20-и в светов­ната ран­г­листа. Така Гришо за първи път в кариерата си пос­тигна две поредни победи в Индиън Уелс и се класира на осминафиналите в “Мастърс“-а, провеж­дащ се в прос­ловутия ком­п­лекс, извес­тен като “Рая на тениса“.

Григор напомни за най-добрите си години и сега продължи въз­хода срещу доста коварен съпер­ник и при неудобни условия заради сил­ния вятър, който често променяше и “си играеше“ с траек­торията на топ­ката. Бав­ният корт също не се пон­рави на Опелка, но Димит­ров беше много по-прецизен на свой сер­вис и изобщо не поз­воли на съпер­ника си да се добере дори до шанс за пробив.

С рекор­д­ното си класиране в Индиън Уелс Гришо почти сигурно си осигури и изкач­ване с още една позиция в светов­ната ран­г­листа до 27-мата. Според статис­тиката, освен очевид­ното предим­с­тво при сер­вис, срещу Опелка Димит­ров е нап­равил 18 уинъра и само 4 неп­редиз­викани грешки.

“Условията в Индиън Уелс са доста коварни. Райли е много сериозен опонент и бях запоз­нат, че ме очаква тежък двубой. Исках просто да се нас­лаж­давам на мача и да отиг­рая всеки ретур, който мога. Мисля, че свър­ших доста добра работа в това отношение. В момента се чув­с­т­вам чудесно, но не гледам твърде далеч нап­ред. Тук кор­тът е по-бавен, откол­кото този в Торонто, и това ми помогна. Освен това този път доста по-често успявах да нап­равя така, че да стигам до лесни точки. Изпол­з­вах слайса си по-често и като цяло играта ми бе доста по-различна, откол­кото в пред­ход­ния мач между мен и Райли. Знаех, че трябва да играя много добре в защита, за да имам шанс, и положих доста усилия в това отношение. Мисля, че пър­вият сер­вис и ретурът бяха най-важните елементи от играта, които ми помог­наха да победя“, комен­тира Димит­ров, който на 1/8-финалите ще се срещне светов­ния номер 2 Данийл Мед­ведев.

Рус­кият тенисист победи с 6:2, 7:6 (1) сър­бина Филип Край­нович след час и половина игра. Мед­ведев спечели US Open и е в серия от 10 поредни успеха, като е загубил само един сет. Мед­ведев и Григор Димит­ров до момента са се срещали четири пъти, като в три от тях победител излиза рус­кият тенисист. Бъл­гаринът има само един успех — с 6:3, 3:6, 6:3 в Лон­дон през 2017 година.

Двубоят между Григор Димит­ров и Данийл Мед­ведев ще бъде в тази вечер, като се очаква да започне не преди 21 часа бъл­гар­ско време.

България

Икономика

Безработицата започва да расте

Безработицата започва да расте

Новорегис­т­рираните без­работни в цялата страна отново са повече от пос­тъпилите на работа — това сочат най-новите данни от специализираното на…

Прочети още:

Loading...

Култура

Разбулят тайните на последните царици на средновековна България

Животът на пос­лед­ните царици на сред­новековна Бъл­гария са обвити в неиз­вес­т­ност. Опит да се раз­були тай­ната на битието им бе нап­равен на дву…

Прочети още:

Loading...

Свят

Високомерието на Европа доведе до криза

Евросъюзът отдавна вече не е приоритетен пазар

Европа се оказа в мен­гемето на без­п­рецеден­тна енер­гийна криза. Някои твър­дят, че ако не се при…

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Животновъди предричат убийствена зима заради горивата

Животновъди предричат убийствена зима заради горивата

От два месеца фейсбук групите на фермерите преливат от предложения за продажби на цели стада с млечни животни

От два месеца фейс­бук групите н…

Прочети още:

Loading...