Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Брой 241, Година XXXII

Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Станимир Стоилов ще вкарва „сините“ в правия път

Станимир Стоилов ще вкарва „сините“ в правия път

Станимир Стоилов ще вкарва „сините“ в правия път

Тодор Батков гарантираше сигурност, а за футболистите от онзи отбор клуба бе над всичко, разкри треньорът на Левски

Ден след равен­с­т­вото на Лев­ски като домакин на ЦСКА 1948 треньорът на „сините“ Станимир Стоилов говори в предаването “Арена Спорт“ по БНТ по актуални теми, свър­зани с клуба. Мъри се закани, че ще вкара играчите на Лев­ски в правия път.

По време на пър­вия период може би бях по-млад и по-праволинеен, с идеали във фут­бола. 13 години по-късно раз­б­рах, че съм бил прекалено голям идеалист, защото виж­дам, че някои неща в клуба не просто не са се променили, но и са се влошили, което е пагубно за Лев­ски. Един­с­т­вената причина да се завърна на „Герена“е, че сега е най-тежкият момент в Лев­ски. Преди имаше по-добри времена, имаше и по-добри финан­сови пред­ложения. Имаше моменти, когато с ръковод­с­т­вото не успявахме да се раз­берем по някои детайли. След това обаче Лев­ски стигна всякакво дъно. Сега обаче имаме потен­циал в играчи, имаме и нов спон­сор, който ще гаран­тира стабил­ност. Вър­нах се, защото виж­дах феновете на отбора, които се бяха отчаяли и се бяха сринали. Те бяха на лимита да напус­нат изцяло от присъс­т­вие мачовете. Надявам се нашето зав­ръщане да им даде някаква надежда. Запалян­ков­ците винаги след­ваха Лев­ски. Заболяха ги ръцете да ръкоп­ляс­кат. Мога да обещая един­с­т­вено много работа и чес­т­ност. Това мога да го обещая на привър­жениците“, започна Стоилов.

Има една прилика, при моето наз­начение преди и сега. Тогава си тръг­наха 16 от скъпите фут­болисти и останаха 14 с по-ниски зап­лати. Сега е същото, нямаме скъпоп­латени играчи. Раз­ликата между двата отбора е, че преди Тодор Бат­ков гаран­тираше сигур­ност. В двата със­тава има раз­лика и в човешко-футболен потен­циал. За фут­болис­тите от онзи отбор Лев­ски бе над всичко. Надявам се и сега да стане така. Хубавото е пос­т­рояването на Сек­тор А, но ако не го завър­шим в най-скоро време, може да се наложи и той да се събаря. От спортно-техническа гледна точка не виж­дам с какво можем да се гор­деем. Само с работа можем да се вдиг­нем, другото е празни обещания. Няма да се оправ­давам. Аз знам какъв отбор и клуб имаме в момента. Сега Сираков има повече ангажименти от преди, защото трябва да търси спон­сори, за да под­сигури финан­совото със­тояние на клуба“, продължи нас­тав­никът на “сините“.

Предиш­ните треньори допус­наха грешки, като през лятото взеха 1415 фут­болисти, които не свър­шиха работа, а тряб­ваше да се вземат 23 стой­нос­тни играчи, които феновете ще сочат с пръст и ще са доволни от тях. Лев­ски се превърна в чал­готека заради тези странни историики с отбора. Аз гаран­тирам, че оставих въз­питан и интелиген­тен отбор на средно европейско ниво. Ще си изцапам ръцете, но ще вкарам правила в Лев­ски. Има една ключова дума – дис­цип­лина. Но тя не е само на терена, тя е и при поведението извън терена, при отношението към съпер­ниците и съдиите. Ако я спаз­ваме, Лев­ски ще стане отбор за пример. Аз нямам проб­лем, защото пос­тавям Лев­ски най-отгоре и се съоб­разявам с това, кое е най-важно за отбора“, обясни Мъри.

Държа на всички играчи, които са сега в със­тава, да останат. Ако не дър­жах на тях, нямаше да са тук“, каза Стоилов по повод фут­болис­тите в отбора, като обърна внимание и на Георги Миланов: „Георги е в период на въз­с­тановяване на кариерата си. Аз ще изис­к­вам от него много, защото това сега е малко. Ще го натовар­вам още повече. Той и Ники Михай­лов ще получават нови и нови задачи, за да се раз­виват.“

Стоилов не пропусна да комен­тира и пред­с­тоящото дерби срещу ЦСКА в неделя, в което ще се изп­рави срещу Стойчо Младенов: „Има и треньор­ско съпер­ничес­тво, като това е и мач, в който Лев­ски трябва да победи. Извън фут­бола сме приятели със Стойчо и резул­татът в този двубой няма да пов­лияе по никакъв начин на приятел­с­ките ни взаимоот­ношения.“

Прекалено много се заиг­рахме с това дали ще има или няма да има кон­г­рес на БФС. Има дата за кон­г­рес и когато той дойде, нека който зас­лужава да спечели. След това се надявам всички които се занимаваме с фут­бол, да вдиг­нем нивото на този спорт. Поз­навам и Боби и Митко, нека по-добрият спечели на кон­г­реса. Аз имам лични сим­патии към Боби, защото сме играли заедно и защото е лев­с­кар, но харес­вам и Митко и се надявам, ако той победи, да нап­рави нуж­ните промени във фут­бола у нас“, сподели мнението си за пред­с­тоящия кон­г­рес на БФС нас­тав­ника на „сините“.

Лев­ски е отборът, който обичам и в който искам да работя. За мен няма раз­лика дали ще съм на пей­ката или ще съм фен на отбора. Мога на след­ващия ден, след като видя, че клубът играе добре и е обез­печен, да се преместя от треньор­с­ката скамейка на трибуните при феновете. Меч­тата ми е Лев­ски да играе добре и да е финан­сово обез­печен“, завърши Станимир Стоилов.

България

Икономика

Култура

Свят

Тръмп нарече американски генерал “проклет идиот“

Бив­шият президент на САЩ Доналд Тръмп се изказа грубиян­ски за начал­ника на Обединения комитет на началник-щабовете на американ­с­ката армия Ма…

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Земеделската земя в Югозападна България е най-евтината в ЕС

Земеделската земя в Югозападна България е най-евтината в ЕС

Общо за страната ни сред­ната цена на обработ­ваемата земя е изчис­лена на 5328 евро на хектар,сочат данни на европейс­ката статис­тическа служба…

Прочети още:

Loading...