Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Брой 209, Година XXXII

Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) ЦСКА тръгна за Рим само с 15 полеви играчи и двама вратари

ЦСКА тръгна за Рим само с 15 полеви играчи и двама вратари

ЦСКА тръгна за Рим само с 15 полеви играчи и двама вратари

Ако постигнем добър резултат срещу Рома, цяла Европа ще говори за нас, заяви наставникът на „червените“ Стойчо Младенов

Отборът на ЦСКА замина за Рим само с 15 полеви играчи и двама вратари. Многото кон­тузени фут­болисти са причината столич­ният гранд да бъде с ограничен със­тав срещу италиан­с­кия Рома в първи мач от груповата фаза на Лигата на кон­ферен­циите. Срещата на “Олим­пико“ е тази вечер от 22 часа.

Тръг­ваме с целта да покажем добър фут­бол и да се противопос­тавим на сил­ния итилиан­ски тим. Отиваме за позитивен резул­тат и да защитим името на ЦСКА, което е изг­радено в Европа. Искам да видя агресия и тази скорост, която тимът притежава, да бъде на 100% показана. И тази успеваемост, която ни лип­с­ваше срещу Славия. В крайна сметка затова се трудим от началото на мача да отбележим попадения“, заяви треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов.

Кач­ваме се в самолета с 15 полеви играчи и двама вратари. От идването ми в ЦСКА имам проб­леми с кон­тузени, оперирани и болни със­тезатели. Трябва да се справим. До този момент го правим и дай Боже да продъл­жаваме. Раз­читам, след като се приберем в след­ващите мачове от шам­пионата, един по един да започ­нат да се връщат кон­тузените, защото имаме нужда от всички фут­болисти“, сподели още нас­тав­никът на ЦСКА.

Видно е, че има нас­т­роение в отбора. В раз­говорите с фут­болис­тите и в трениров­ките има позитивизъм и самочув­с­т­вие, което е под­п­латено. Това, което нап­равихме с Вик­тория (Пил­зен), може да им служи за пример. Тази нас­т­ройка трябва да я има в играта, за да се поз­д­равим първо с добри мачове, а после и с резул­тати“, добави Младенов.

Защо да не вземем нещо от Рома? Ако отивахме обречени, няма смисъл. Ние сме ЦСКА. Отборът е добър в евротур­нирите. Знаем философията на Моуриньо. Той е най-добрият треньор в света. Играем като равен с равен. Това е допъл­нителна мотивация. Може само да спечелим от такива мачове и го правим. Не само точки, а опит, самочув­с­т­вие и авторитет, защото ако пос­тиг­нем добър резул­тат, цяла Европа ще говори за ЦСКА“, комен­тира треньорът на „армей­ците“.

В същото време Жозе Моуриньо даде специална вечеря на играчите в рибен рес­торант в Рим по повод юбилей­ния мач номер 1000 в треньор­с­ката си кариера. Пор­тугал­с­кият специалист имаше повод за праз­нуване, след като “въл­ците“ победиха Сасуоло с 2:1 с гол в пос­лед­ната минута на Стефан Ел Шаарауи.

Тази вечер Моуриньо ще изведе Рома в своя мач номер 1001 срещу ЦСКА в Лигата на кон­ферен­циите , а според италиан­с­ката преса пор­тугалецът планира ротации в със­тава, за да даде почивка на титулярите от началото на сезона. В игра ще се завърне защит­никът Крис Смолинг, който дос­коро лекуваше кон­тузия и още не е играл в официален мач този сезон. Любопитно е, че Смолинг се завърна след лечение на кон­тузия отново срещу ЦСКА миналия сезон при равен­с­т­вото 0:0 в Рим в групите на Лига Европа.

Очаква се като титуляри срещу “чер­вените“ да започ­нат още Кум­була и Ел Шаарауи, както и узбекът Елдор Шомуродов.

България

Икономика

Loading...

Култура

Свят

Великобритания е пред здравен колапс, 1000 влизат в болница на ден

Великобритания е пред здравен колапс, 1000 влизат в болница на ден

САЩ разрешиха трета доза „Модерна“ и втора „Джонсън и Джонсън“

Расте натис­кът върху бол­ниците в Обединеното крал­с­тво. С близо 50 000 случая н…

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Купуваме все по-некачествени храни, предимно от внос

Купуваме все по-некачествени храни, предимно от внос

Влошаването на качеството на хранене отново ще ни нареди на първо място в ЕС по сърдечно-съдови заболявания и свързани с храненето болести

„З…

Прочети още:

Loading...