Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Брой 89, Година XXXII

Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Лудогорец призна превъзходството на „червените“

Лудогорец призна превъзходството на „червените“

ЦСКА елиминира тима от Разград и ще играе срещу Арда във финала за Купата на България

ЦСКА се класира за втора поредна година на финал в тур­нира за Купата на Бъл­гария. Това стана факт след като „чер­вените“ спечелиха с 2:1 гос­туването си на Лудогорец в Раз­г­рад и с общ резул­тат 3:2 зас­лужено ще се борят за трофея срещу Арда на 19 май на национал­ния стадион „Васил Лев­ски“. След срещата всички от Лудогорец приз­наха , че отборът на ЦСКА ги е превъз­хож­дал.

Фут­болис­тите на Любос­лав Пенев изиг­раха изк­лючително силна първа част, в която дръп­наха с два гола след точни изс­т­рели на Енрике Рафаел (3) и Георги Йомов (36). След почив­ката домакините се активизираха, но вкараха само едно попадение, дело на Елвис Ману в 72-ата минута. В края 86-ата минута нер­вите взеха връх и реферът Георги Кабаков вдигна три чер­вени кар­тона. Той изгони Алекс Сан­тана от Лудогорец заради груб фаул срещу Митко Мит­ков. Любос­лав Пенев започна раз­п­равия с бразилеца, което му кос­тва втори жълт кар­тон, а същото стори и защит­никът на гос­тите Иван Турицов, заради което и той потегли преж­дев­ременно към съб­лекал­ните. До края на мача ЦСКА се справи срав­нително лесно с набезите на против­ника, който имаше непосил­ната задача да отбележи два гола, за да се класира за финала.

След пос­лед­ния съдийски сиг­нал Пенев се нах­върли на Кабаков, нав­лизайки на терена и приб­лижавайки се към него. Треньорът на ЦСКА поиска обяс­нение от съдията и двамата си раз­мениха някои реп­лики. “Не те е срам!“, провикна му се Пенев, който трудна бе изведен от хора от щаба на ЦСКА.

Tреньорът на Лудогорец Вал­дас Дам­б­раус­кас призна че съпер­никът е превъз­хож­дал неговия отбор. “Не е пър­вото разочарование в кариерата ми. Това да губиш е част от играта и винаги трябва да бъдеш под­гот­вен за неус­пеха, ако си готов и да спечелиш. Днес ЦСКА бе по-добрият отбор и зас­лужено стигна до финала. Пър­вото полув­реме нак­лони вез­ните в полза на съпер­ника. След почив­ката играхме по-добре, но бе твърде късно за нас”, каза Дам­б­раус­кас.

“Имахме раз­лични сценарии за под­ход към срещата, но допус­нахме твърде много грешки в средата на терена, което даде въз­мож­ност на ЦСКА да кон­т­раатакува. Не мисля, че ти трябва екс­тра мотивация за подобен мач, все пак той може да те доведе до финала. Не мисля, че липса на такава беше проб­лемът, а по-скоро так­тическо надиг­раване“, комен­тира литовецът.

“Сега трябва да вдиг­нем главите въз­можно най-скоро и да продъл­жим да работим. Да се под­гот­вим мак­симално добре за мача с Лев­ски за пър­вен­с­тво, да си вземем поуките и да нап­равим така, че загубата да не ни се отрази“, добави още Дам­б­раус­кас.

България

Пенсионерски геноцид

Пенсионерски геноцид

След цял един месец – през който къд­реха избор­ния закон — нак­рая се сетиха за бъл­гар­с­ките бед­няци.

Обаче заседанието на Пар­ламента доникъде н…

Прочети още:

Loading...

Икономика

Русия спира полетите за своите туристи до България

Русия спира полетите за своите туристи до България

Туроператорите имат информация от руски граждани, че в момента българското посолство в Москва не издава визи

Русия спира полетите на своите т…

Прочети още:

Loading...

Култура

Честваме 80 години от рождението на незабравимата Гена Димитрова

На големия хрис­тиян­ски праз­ник Гер­гьов­ден незаб­равимата Гена Димит­рова щеше да навърши 80 години. За жалост тя си отиде без време през 2005

Прочети още:

Loading...

Свят

Сърбия дава 25 евро на всеки, който се ваксинира срещу COVID-19

Сърбия дава 25 евро на всеки, който се ваксинира срещу COVID-19

Франция разреши по-широк обхват за прилагане на препаратите

Лицата над 16 години и тези, които вече са получили една или две дози, както и те…

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Loading...