Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Брой 89, Година XXXII

Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Карлос Насар с европейско сребро в дебюта си при мъжете

Карлос Насар с европейско сребро в дебюта си при мъжете

17-годишният български щангист подобри рекорда на Стария континент в изтласкването

Успеш­ното пред­с­тавяне на Бъл­гария на европейс­кото пър­вен­с­тво по вдигане на тежести в Мос­ква продъл­жава. В дебюта си на голям форум при мъжете светов­ният шам­пион за кадети спечели сребърен медал в двубоя в категория 81 килог­рама. 17-годишният талант събра двубой от 369 килог­рама. Той зас­лужи среб­рото в изх­вър­лянето със 163 кг, а в изт­лас­к­ването извоюва златото с нов европейски рекорд от 206 кг, който по-късно пос­тигна и Антонио Пицолато.

Европейс­кият шам­пион Антонио Пицолато (Италия) защити тит­лата си, след като събра двубой от 370 кг. Той спечели изх­вър­лянето със 164 кг, а в изт­лас­к­ването също пос­тигна 206 кг, но остана втори заради по-високото си тегло. Трети в двубоя се нареди лат­виецът Рит­варс Шухаревс с двубой от 347 кг.

Другият бъл­гарин в кат. до 81 кг Юндер Бей­тула завърши шести в двубоя с 346 кг. Той се нареди десети в изх­вър­лянето със 150 кг, а в изт­лас­к­ването завърши чет­върти със 196 кг.

Кар­лос Насар е от школата на Чер­вен бряг с треньор Илиян Илиев. Още в дебюта си на голяма със­тезание стана европейски шам­пион за юноши в Милано през 2018 г. Година по-късно е със злато от светов­ното за кадети до 17 г. в Лас Вегас и от европейс­кото до 15 г. в Ейлат. Миналата година спечели светов­ната купа за младежи от онлайн пър­вен­с­т­вото в Перу.

Мария-Магдалена Кирева с 95 кг се нареди пета в изх­вър­лянето на кат. 71 кг, но в изт­лас­к­ването след два неус­пеха на 108 се отказа поради кон­тузия.

С три златни, два сребърни и един брон­зов медала в двубоите Бъл­гария остава лидер в класирането по нации, след тит­лите на Надежда Мей-Нгуен, Ангел Русев и Стилян Гроз­дев, второто място на Ивана Пет­рова и Кар­лос Насар и брон­зът на Вален­тин Ген­чев. Нашите са начело и в общото под­реж­дане по всички отличия в движенията с 8 златни, 5 сребърни и 3 брон­зови медала.

Бъл­гар­с­кото пред­с­тавяне в рус­ката столица ще завърши в събота, когато в кат. 102 кг от 11 ч. наше време ще вдигат Васил Маринов и Дей­вид Фишеров, а в кат. до 109 кг от 17 ч. ще излезе европейс­кият младежки шам­пион Христо Хрис­тов.

България

Пенсионерски геноцид

Пенсионерски геноцид

След цял един месец – през който къд­реха избор­ния закон — нак­рая се сетиха за бъл­гар­с­ките бед­няци.

Обаче заседанието на Пар­ламента доникъде н…

Прочети още:

Loading...

Икономика

Русия спира полетите за своите туристи до България

Русия спира полетите за своите туристи до България

Туроператорите имат информация от руски граждани, че в момента българското посолство в Москва не издава визи

Русия спира полетите на своите т…

Прочети още:

Loading...

Култура

Честваме 80 години от рождението на незабравимата Гена Димитрова

На големия хрис­тиян­ски праз­ник Гер­гьов­ден незаб­равимата Гена Димит­рова щеше да навърши 80 години. За жалост тя си отиде без време през 2005

Прочети още:

Loading...

Свят

Сърбия дава 25 евро на всеки, който се ваксинира срещу COVID-19

Сърбия дава 25 евро на всеки, който се ваксинира срещу COVID-19

Франция разреши по-широк обхват за прилагане на препаратите

Лицата над 16 години и тези, които вече са получили една или две дози, както и те…

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Loading...