Нов в ЦСКА не бил свикнал с такъв интензивен футбол
- Публикувана в Четвъртък, 04 Март 2021
Нападателят на ЦСКА Жорди Кайседо получи наградата си за най-добър футболист на 18-ия кръг на Първа лига . Еквадорецът се отличи с победен гол срещу Черно море и спечели допитването на „Пресклуб България“. Негови подгласници станаха Димитър Илиев (Локомотив — Пловдив), Спас Делев (Арда) и Тони Тасев (Монтана). „Благодаря на всички за наградата. ЦСКА ми отвори вратите. Още с моето пристигане ме приеха много добре и ми помогнаха в адаптацията. За мен най-голямата цел е да давам всичко за фланелката, която нося. Ще дам всичко от себе си, за да бъда тук всяка седмица“, заяви нападателят.
„Нивото на българския шапионат е високо. Не бях свикнал с такъв интензивен футбол, но се адаптирам. Първата ми цел е да вкарвам голове. Това ми е работата като нападател. Не идвам да замествам Али Соу. Той е направил добри неща, но аз идвам да си върша моята работа. Ние сме съвсем различни като стил играчи. Знам, че беше важен футболист за клуба, аз ще се опитам да съм на ниво“, сподели Кайседо.
„Привлече ме идеята да играя в Европа. Нямах възможност да говоря с моите съотборници в Бразилия Марселиньо и Кишада и да ги питам за ЦСКА, тъй като вече не бях при отбора, когато получих предложението от България. Бях в добри отношения с тях във Виктория. Марселиньо ми е разказвал за периода му в България и Лудогорец. Даде ми добра представа за българския футбол. Идвам от скромно семейство и като видях снега вместо да се изплаша ми даде кураж и големи емоции. Това да съм в друга държава и друго първенство ме мотивира да постигна все повече и повече“, каза още Кейсадо.
„Впечатленията ми от треньора Бруно Акрапович са добри. Той се опитва да ме подкрепя и да ми показва различни начини на игра. Смятам, че ЦСКА може да преборим Лудогорец за титлата. Те наистина имат добри играчи, но след по-доброто интегриране на новите футболисти в нашия отбор, ще успеем и да се борим за първото място, както и за Купата на България“, завърши Жорди Кайседо.
В същото време нидерландският защитник Мено Кох продължава да бъде интересен за медиите в родината си, след като направи трансфер в ЦСКА. 26-годишният бранител в края на февруари подписа договор за 3,5 години с „червените“. „ЦСКА ме потърси още през есента, когато беше предишният трансферен прозорец. Тогава благодарих за интереса, тъй като беше в последния момент, а не е в мой стил да взимам прибързани решения“, обясни Кох пред „Айндховен Дагблад“.
„Скаутите обаче са продължили да следят моите изяви и са пратили оферта на клуба, в който играех — Ойпен. За мен този трансфер е прогрес в кариерата ми. Дадох съгласие да премина в амбициозен клуб, който иска да играе в Европа през следващия сезон. Ще бъде фантастично, ако го постигнем“, призна защитникът на ЦСКА.
“Не е някакъв мегатрансфер, но в него са замесени почти половин милион евро. Виждал съм доста неща във футбола. Естествено, има много по-големи сделки, но въпреки това — все още ми е странно, изненадах се, че струвам толкова много“, допълни нидерландецът.