Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Брой 74, Година XXXII

Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Нов в ЦСКА не бил свикнал с такъв интензивен футбол

Нов в ЦСКА не бил свикнал с такъв интензивен футбол

Нов в ЦСКА не бил свикнал с такъв интензивен футбол

Нападателят на ЦСКА Жорди Кай­седо получи наг­радата си за най-добър фут­болист на 18-ия кръг на Първа лига . Еквадорецът се отличи с победен гол срещу Черно море и спечели допит­ването на „Прес­к­луб Бъл­гария“. Негови под­г­лас­ници станаха Димитър Илиев (Локомотив — Плов­див), Спас Делев (Арда) и Тони Тасев (Мон­тана). „Благодаря на всички за наг­радата. ЦСКА ми отвори вратите. Още с моето прис­тигане ме приеха много добре и ми помог­наха в адап­тацията. За мен най-голямата цел е да давам всичко за фланел­ката, която нося. Ще дам всичко от себе си, за да бъда тук всяка сед­мица“, заяви нападателят.

Нивото на бъл­гар­с­кия шапионат е високо. Не бях свик­нал с такъв интен­зивен фут­бол, но се адап­тирам. Пър­вата ми цел е да вкар­вам голове. Това ми е работата като нападател. Не идвам да замес­т­вам Али Соу. Той е нап­равил добри неща, но аз идвам да си върша моята работа. Ние сме съв­сем раз­лични като стил играчи. Знам, че беше важен фут­болист за клуба, аз ще се опитам да съм на ниво“, сподели Кай­седо.

Прив­лече ме идеята да играя в Европа. Нямах въз­мож­ност да говоря с моите съот­бор­ници в Бразилия Мар­селиньо и Кишада и да ги питам за ЦСКА, тъй като вече не бях при отбора, когато получих пред­ложението от Бъл­гария. Бях в добри отношения с тях във Вик­тория. Мар­селиньо ми е раз­каз­вал за периода му в Бъл­гария и Лудогорец. Даде ми добра пред­с­тава за бъл­гар­с­кия фут­бол. Идвам от скромно семейс­тво и като видях снега вместо да се изп­лаша ми даде кураж и големи емоции. Това да съм в друга дър­жава и друго пър­вен­с­тво ме мотивира да пос­тигна все повече и повече“, каза още Кей­садо.

Впечат­ленията ми от треньора Бруно Акрапович са добри. Той се опитва да ме под­к­репя и да ми показва раз­лични начини на игра. Смятам, че ЦСКА може да преборим Лудогорец за тит­лата. Те наис­тина имат добри играчи, но след по-доброто интег­риране на новите фут­болисти в нашия отбор, ще успеем и да се борим за пър­вото място, както и за Купата на Бъл­гария“, завърши Жорди Кай­седо.

В същото време нидер­лан­д­с­кият защит­ник Мено Кох продъл­жава да бъде интересен за медиите в родината си, след като нап­рави тран­с­фер в ЦСКА. 26-годишният бранител в края на фев­руари под­писа договор за 3,5 години с „чер­вените“. „ЦСКА ме потърси още през есента, когато беше предиш­ният тран­с­ферен прозорец. Тогава благодарих за интереса, тъй като беше в пос­лед­ния момент, а не е в мой стил да взимам прибър­зани решения“, обясни Кох пред „Айн­д­ховен Даг­б­лад“.

Скаутите обаче са продъл­жили да следят моите изяви и са пратили оферта на клуба, в който играех — Ойпен. За мен този тран­с­фер е прог­рес в кариерата ми. Дадох съг­ласие да премина в амбициозен клуб, който иска да играе в Европа през след­ващия сезон. Ще бъде фан­тас­тично, ако го пос­тиг­нем“, призна защит­никът на ЦСКА.

“Не е някакъв мегат­ран­с­фер, но в него са замесени почти половин милион евро. Виж­дал съм доста неща във фут­бола. Естес­т­вено, има много по-големи сделки, но въп­реки това — все още ми е странно, изненадах се, че струвам тол­кова много“, допълни нидер­лан­децът.

България

Икономика

Loading...

Култура

Свят

Котка, спасила човек, бе назначена за временен полицейски началник

Полицейс­кото управ­ление на япон­с­кия град Тояма наз­начи за един ден за свой начал­ник кот­ката Коко, която миналата година помогна да бъде спас…

Прочети още:

Loading...

Земеделие