Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Брой 89, Година XXXII

Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Левски продаде Найджъл Робърта на Динамо (Загреб)

Левски продаде Найджъл Робърта на Динамо (Загреб)

Левски продаде Найджъл Робърта на Динамо (Загреб)

Шефовете на двата клуба са си стиснали ръцете, остава нидерландецът да подпише своя договор

Нападателят на Лев­ски Найджъл Робърта ще продължи кариерата си в Динамо (Заг­реб). Шефовете на двата тима са си стис­нали ръцете, остава 22-годишният нидер­лан­д­ски фут­болист да под­пише своя договор, след като премине медицин­ски тес­тове, съоб­щава “Нов­с­порт“. Според непот­вър­дена инфор­мация “сините“ ще получат 950 000 евро. Човек от спор­т­ния щаб на хър­ват­с­кия тим е наб­люд­вал изявите на фут­болиста в кон­т­ролата с Дом­жале, която Лев­ски загуби с 1:2. Преговорите между “сините“ и Динамо текат повече от месец. Пър­воначал­ната оферта беше за наем и Лев­ски я отказа.

Старши треньорът на Лев­ски Славиша Стоянович комен­тира загубата на своя тим от Дом­жале в пър­вата кон­т­рола на “сините”. Столич­ният тим загуби с 1:2 от словен­ците, като според Стоянович Лев­ски е играл добре до 60-ата минута. “Сами сме си виновни. Две статични положения и раз­кон­цен­т­риране. Доволен съм от пър­вото полув­реме. Трябва да сме по-отговорни, по-спокойно да завър­ш­ваме. Не бяхме кон­цен­т­рирани в наказател­ното поле, трябва да реализираме положенията си. До 60-ата минута бях доволен, след това очевидно пад­нахме физически. Важно е на този етап да имаме фут­болисти и да правим смени. Налага се някои играчи да играят по 90 минути, но това е положението. Всичко, което сме планирали, сме го нап­равили, фут­болис­тите дават мак­симум на тренировки, но това, което репетираме по време на заниманията, трябва да правим и на мачове. И аз искам също нови попъл­нения, близо сме до договор с още един фут­болист. Ако идват играчи те трябва да вдиг­нат качес­т­вото на отбора. Не трябва да избираме фут­болисти само по снимки, а да съберем мак­симално инфор­мация за тях. Всеки мач ми е важен, не искам да губим или да завър­ш­ваме равен. И за фут­болис­тите трябва да е така. Не знам днес как загубихме така лесно. Искам още по-бърза реак­ция. Фут­болът се играе от 90 и повече минути, а не до 60-ата. Доволен съм от младите. Те са бъдещето на Лев­ски. На този етап не можем да издър­жаме 90 минути на висока интен­зив­ност. Когато нямаш играчи за два отбора, е трудно. След два дни Сулака трябва да е тук. Тренира в момента самос­тоятелно, има някакви проб­леми с докумен­тите. Със сигур­ност тър­сим по-опитни играчи, които да помагат на младите мом­чета. Тър­сим два бека и още един цен­т­рален защит­ник”, заяви Стоянович.

Отборът на Лев­ски стар­тира със загуба 2021 година в кош­марен дебют на Звонимир Микулич. Хър­ват­с­кият вратар бе в основ­ната на поражението с 1:2 от Дом­жале, тъй като носи огромна вина и за двата гола в своята врата. “Сините“ допус­наха обрат в рам­ките на 180 секунди между 76-ата и 78-ата минути, след като водеха с гол на 17-годишния Марин Пет­ков. Младокът се раз­писа в 23-ата минута, но попадения на Под­логар (76) и Доб­рович (78) доведоха до загубата на бъл­гар­с­кия тим.

България

Пенсионерски геноцид

Пенсионерски геноцид

След цял един месец – през който къд­реха избор­ния закон — нак­рая се сетиха за бъл­гар­с­ките бед­няци.

Обаче заседанието на Пар­ламента доникъде н…

Прочети още:

Loading...

Икономика

Русия спира полетите за своите туристи до България

Русия спира полетите за своите туристи до България

Туроператорите имат информация от руски граждани, че в момента българското посолство в Москва не издава визи

Русия спира полетите на своите т…

Прочети още:

Loading...

Култура

Честваме 80 години от рождението на незабравимата Гена Димитрова

На големия хрис­тиян­ски праз­ник Гер­гьов­ден незаб­равимата Гена Димит­рова щеше да навърши 80 години. За жалост тя си отиде без време през 2005

Прочети още:

Loading...

Свят

Сърбия дава 25 евро на всеки, който се ваксинира срещу COVID-19

Сърбия дава 25 евро на всеки, който се ваксинира срещу COVID-19

Франция разреши по-широк обхват за прилагане на препаратите

Лицата над 16 години и тези, които вече са получили една или две дози, както и те…

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Loading...