Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Пон25012021

Брой 17, Година XXXII

Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Волейболистите на България ще играят на Мондиал 2022

Волейболистите на България ще играят на Мондиал 2022

Мъж­кият ни национален тим по волей­бол може да се счита за сигурен учас­т­ник на светов­ното пър­вен­с­тво през 2022 година. Това стана ясно, след като бе утвър­ден новия рег­ламент за класиране на отборите, които ще играят на Мон­диала в Русия. Меж­дународ­ната волей­болна федерация (FIVB) пуб­ликува под­роб­нос­тите как ще става това — квалификации няма да има, а класирането ще е на база резул­татите от кон­тинен­тал­ните пър­вен­с­тва, както и от светов­ната ран­г­листа.

На Мон­диала ще учас­т­ват домакините от Русия, шам­пионите от предиш­ното световно (Полша), финалис­тите от 5-те кон­тинен­тални тур­нири и 12-те останали най-добри в ран­г­лис­тата на FIVB към края на след­ващата година. Бъл­гария се намира на 14-о място в светов­ната класация в момента и ако не се стигне до нещо извън­редно в пред­с­тоящите 12 месеца, то “лъвовете“ са сигурни за мяс­тото си в Русия.

При жените ситуацията е малко по-сложна. Рег­ламен­тът там е същия, но има една раз­лика — домакините на светов­ното са два — Нидер­лан­дия и Полша. Това означава, че пър­вите 11 от останали най-добри в ран­г­лис­тата ще вземат квоти, а в момента Бъл­гария е на 20-а позиция.

България

Икономика

Търговци искат незабавно отваряне, не са получили нито лев от държавата

Търговци искат незабавно отваряне, не са получили нито лев от държавата

Тър­гов­ски обекти, зат­ворени заради противоепидемич­ните мерки, нас­тояват да заработят вед­нага, дори с цената на по-малко работни дни и ограни…

Прочети още:

Loading...

Култура

Кенет Брана ще изиграе Борис Джонсън в сериал

Кенет Брана ще изпълни ролята на премиер — минис­тър на Анг­лия Борис Джон­сън в сериала „Този цар­с­т­вен ост­ров“, който се фокусира върху пан­дем…

Прочети още:

Loading...

Свят

Австрия заменя платнените защитни маски

Австрия заменя платнените защитни маски

Израел се изолира от света, затваря херметически границите си

Авс­т­рий­ците смениха плат­нените защитни маски с пред­пазни маски за многок­ратна у…

Прочети още:

Loading...

Земеделие