Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Пон25012021

Брой 17, Година XXXII

Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) ЦСКА победи с 2:0 ЦСКА 1948 на “Българска армия“

ЦСКА победи с 2:0 ЦСКА 1948 на “Българска армия“

ЦСКА победи с 2:0 ЦСКА 1948 на “Българска армия“

Гостите имаха само един точен удар в целия мача

ЦСКА победи ЦСКА 1948 с 2:0 у дома в двубой от 14-ия кръг на Първа лига в дебюта на новия си треньор Бруно Акрапович начело на тима в пър­вен­с­т­вото. Домакините се въз­пол­з­ваха от пър­вото си положение и с пър­вия точен удар в срещата отк­риха резул­тата с попадение на Али Соу в 18-ата минута. Втората част започна отново с превес на ЦСКА и две въз­мож­ности в пър­вите минути, но Соу и Сан­каре не успяха да поразят целта. Домакините пропус­наха най-чистата си въз­мож­ност през втората част в 75-ата минута, когато Сан­каре се раз­мина с топ­ката на метри от вратата. ЦСКА 1948 пък стигна до пър­вия си и оказал се един­с­т­вен точен удар след фаул, когато Мар­тин Кам­буров опита да изненада Бусато със силен шут. Десет минути преди края ЦСКА реши всичко с втори гол. Йомов цен­т­рира отляво, а Лазар Марин си отбеляза автогол и оформи край­ното 2:0. Така ЦСКА се изравни по точки с третия Арда (по 24) и е на пет от лидера Лудогорец, докато ЦСКА 1948 остава на шеста позиция с 20.

Старши треньорът на ЦСКА Бруно Акрапович призна, че има още върху какво да се работи в отбора въп­реки победата с 2:0 над ЦСКА 1948. Бос­нен­с­кият специалист отвърна на капитана на Локомотив (Пд) Димитър Илиев, който заяви, че фут­болис­тите на “смър­фовете“ са нап­равили Акрапович добър треньор. „Много важно е да тръг­неш в мача с един гол. Важно е да играеш своя стил, да има сигур­ност. Беше много добре, че реагирахме по такъв начин след мача с Йънг Бойс. Има още много работа, мом­четата трябва да свик­нат. Не поз­волихме на против­ника да нап­рави почти нищо, имахме положения. Това ме прави ме оптимист за бъдещето“, сподели Арапович.

Никога не съм доволен. Трябва повече, защото мом­четата могат повече. Каз­вам им да се нас­лаж­дават на тези мачове, да вземем позитив­ното от Лига Европа и да си вземем победите в пър­вен­с­т­вото. В Европа, ако покажеш добро лице и вкараш голове, ти се вдига самочув­с­т­вието“ , добави бос­ненецът.

Димитър Илиев е много голям играч, голям човек. Поз­д­рави за него и неговото семейс­тво. Рад­вам се, че са ми помог­нали да стана такъв треньор“, заяви лаконично Акрапович за комен­тара на Илиев.

Старши треньорът на ЦСКА 1948 Красимир Балъков бе доволен от играта на своя тим, въп­реки загубата. „Не виж­дам кой знае каква раз­лика между двата отбора. Водеше се една битка в цен­търа. На фона на 90-те минути, ние се опитахме да играем фут­бол докато те я ритаха нап­ред, където играха за първа и втора топка. Има нещо, което трябва да коригираме. Лошото е, че ни вкараха два гола, които не бяха отиг­рани. При пър­вия се получи рикошет, а при втория гол нямахме къс­мет. Раз­ликата беше индивидуал­ната класа на някои фут­болисти. Али Соу показа, че в такива ситуации може да реагира”, сподели Балъков след мача.

Не тър­сим вината в други. Имаме фут­болисти, които ни лип­с­ваха. В тази пан­демия трябва да играем с това, което раз­полагаме. Резер­вите ни днес бяха на 12 дни тренировка. Надявам се другите мом­чета да се оправят ”, каза още нас­тав­никът.

България

Икономика

Търговци искат незабавно отваряне, не са получили нито лев от държавата

Търговци искат незабавно отваряне, не са получили нито лев от държавата

Тър­гов­ски обекти, зат­ворени заради противоепидемич­ните мерки, нас­тояват да заработят вед­нага, дори с цената на по-малко работни дни и ограни…

Прочети още:

Loading...

Култура

Кенет Брана ще изиграе Борис Джонсън в сериал

Кенет Брана ще изпълни ролята на премиер — минис­тър на Анг­лия Борис Джон­сън в сериала „Този цар­с­т­вен ост­ров“, който се фокусира върху пан­дем…

Прочети още:

Loading...

Свят

Австрия заменя платнените защитни маски

Австрия заменя платнените защитни маски

Израел се изолира от света, затваря херметически границите си

Авс­т­рий­ците смениха плат­нените защитни маски с пред­пазни маски за многок­ратна у…

Прочети още:

Loading...

Земеделие