Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Вт19012021

Брой 12, Година XXXII

Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Европейска титла за Стиляна Николова

Европейска титла за Стиляна Николова

Европейска титла за Стиляна Николова

Бъл­гария спечели пълен ком­п­лект медали — златен, сребърен и брон­зов, на финалите на отдел­ните уреди при девой­ките на eвропейс­кото пър­вен­с­тво по художес­т­вена гим­нас­тика в Киев (Украйна). Стиляна Николова завоюва златно отличие на лента. Това е първа европейска титла за Бъл­гария след 25-годишна пауза. За пос­ледно през 1995 година Теодора Алек­сан­д­рова спечели европейс­кото злато в многобоя и във финала на обръч. 15-годишната Николова стана и втора на финала на топка. Ева Брезалиева пък спечели брон­зово отличие на въже.

Чес­тно казано, знаех, че точно с това съчетание на лента съм способна да извоювам златен медал. Бях спокойна, много добре под­гот­вена и знаех, че мога да си изиг­рая съчетанието без грешка. Това беше моето пос­ледно със­тезание като девойка. От тук нататък ще сменим съчетанията и ще се готвя за голямата гим­нас­тика при жените. Моята тайна за успеха е много труд“, заяви европейс­ката шам­пионка.

Ансам­бълът на Тур­ция спечели исторически златен медал при ансам­б­лите на европейс­кото пър­вен­с­тво по художес­т­вена гим­нас­тика за жени. Момичетата, водени от Камелия Дунав­ска, изиг­раха много силно и без грешка съчетанието си във финала с три обръча и два чифта бухалки и зас­лужено триум­фираха. Фаворитите не издър­жаха на нап­режението и допус­наха грешки, които им кос­т­ваше пър­вото място. Среб­рото стана притежание на отбора на домакините от Украйна, а брон­зовите отличия отидоха при със­тезател­ките от Азер­байджан, водени от друга бъл­гарка — Мариана Василева.

Заради пан­демията от COVID-19 на този шам­пионат учас­т­ваха само шест ансам­бъла. Петор­ката на Бъл­гария пропусна пър­вен­с­т­вото заради заболяване от коронавирис на Ерика Зафирова и пос­тавянето под каран­тина на целия ни отбор.

България

Икономика

Loading...

Култура

Мюзикълът „ШРЕК“ е отново в Софийската опера

Мюзикълът „ШРЕК“ е отново в Софийската опера

Гост-режисьор от Бродуей - Уест Хайлър

Софийс­ката опера и балет пред­с­тави за първи път в Бъл­гария през фев­руари миналата година мюзикъла „Шре…

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие